HAOS ZBOG JEDNOG SNIMKA Čak 30 miliona pregleda, a mnoge kompanije u problemu
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

"Pogledajte kako mi pada samopouzdanje nakon što su mi se ove dve nepoznate devojke smejale jer sam pokušala da se slikam“, napisala je jedna tiktokerka uz video koji je pregledan više od 30 miliona puta za dva dana od publikacija.

I nastao je apsolutni viralni haos. Snimak dve nepoznate devojke iza nje kako prave grimasu, smeju se i pokazuju joj srednji prst dok pokušava da se slika, obišao je svet i razbesneo mnoge.

Internet ratnicima nije trebalo dugo da pronađu profile dve devojke, njihovih porodica, prijatelja i momaka, a neki su otišli ​​toliko daleko da su ostavili ogromne negativne kritike o kompanijama za koje su mislili da bi mogli biti njihovi poslodavci.

"Neka vide da njihovo ponašanje ima posledice“, "Ne dozvoljavamo više ismevanje", "Gotovo je za podle devojke, ne sme više", "Ovako će da nauče", samo su neki od komentari na društvenim mrežama.

Kreator videa je isključio komentare ispod originalnog posta.

"Nateraćemo ih da izgube posao"

U međuvremenu se javio navodni dečko jedne od devojaka da zamoli ljude da se smire i ostave njegovu porodicu na miru i da prestanu da ostavljaju negativne kritike za kompanije u kojima nijedna od devojaka zapravo ne radi. Nije mnogo pomoglo.

"Reci to svojoj devojci", "Ista si kao ona", internet ratnici ne odustaju. Jedna od kompanija na koju su ciljali zbog velikog broja negativnih recenzija na Guglu morala je da bude označena kao "trajno zatvorena”.

U sve se uključila i muzičarka Kardi B, koja je na svom Tviter profilu postavila snimak i kratko napisala: "Ja bih na tvom mestu koristila taj prsten".

Maltretiranje se pretvorilo u maltretiranje na mreži i dok korisnici TikTok-a sebe u ovoj situaciji vide isključivo kao pravednike koji se bore za devojku koja je ismevana na tribinama, drugi su ipak videli prilično problematičan obrazac u svemu što se dešava nakon objavljivanja snimka i zaključili da se upravo dogodilo da se maltretiranje iz stvarnog života pretvoreno u onlajn maltretiranje usmereno protiv nekog drugog.

"Stvari su otišle predaleko. Ne podržavam zlostavljanje u bilo kom obliku i, da, ove devojke su mogle da znaju šta dolazi, ali ovo je postalo zaista ekstremno", "Ovo je podsetnik da sve što treba da uradite je da odete viral jednom i to je to.“ kraj života“, "Izgleda da ste protiv maltretiranja, ali ne shvatate da uništavate živote čak i potpuno neumešanih ljudi", komentarisali su tviteraši i forumaši.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading