mapa
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Istraživanje Nacionalne geografije sprovedeno pre nekoliko godina u SAD pokazalo je da mladi od 18 do 24 godine jedva znaju kako da pronađu bilo koju zemlju u Evropi, često misle da je Evropa država.

Zato ne treba da nas čudi što je ova mapa, koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama, izazvala veliku pažnju publike, a ilustruje koliku sreću Amerikanci vide pojedine evropske zemlje. Prema navodima Amerikanaca, na osnovu popularnog videa, u Evropi postoji samo nekoliko zemalja.

Rusija zauzima najveću površinu, Ukrajina je pored nje, Francuska je poznata po Ajfelovoj kuli, Španci su njihovi Meksikanci, Skandinavija i severni deo Evrope su zapravo Severni pol, Grčka je plaža, a Italija zemlja pice . Ali, prema ovoj karti, najgore su prošli stanovnici Balkana i Srednje Evrope, koji po Amerikancima ne postoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by maps_mapper (@maps_mapper)

"Ovo je napravio jedan veoma pametan Amerikanac, drugi misle da je Evropa država“, "Čekaj, ima života van SAD?!“, "Nemaju pojma gde je Evropa“, „Do pre nekoliko godina oni nisu znali da Ukrajina postoji“, samo su neki od komentara ispod ove mape koja je prikupila preko 1.800.000 lajkova.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading