Haljina
Foto: Alo/Foto: Printscreen/instagram

Sara Robins Kol (52) sasvim je iskoristila svoju crnu haljinu i opravdala kupovinu. Nosila ju je na posao, dok je šetala, dok se odmarala, pa čak i na Božić. Zapravo je svoju haljinu nosila 100 dana zaredom, kako prenosi Mirror. Sara, koja živi u Bostonu u SAD, pridružila se 100-dnevnom izazovu nošenja jedne haljine 16. septembra 2020. godine u pokušaju da živi bez kupovanja odeće i pomogne u spasavanju planete. Toliko je uživala u tome da je postavila sebi novi izazov za 2021. godinu.

"Na moje iznenađenje, nošenje iste haljine 100 dana zaredom nije mi ništa oduzelo od života. Umesto toga, nadahnulo me da idem korak dalje i da ne kupujem nikakvu novu odeću ili dodatke u periodu od 1. januara 2021. do 1. januara 2022. godine. Shvatila sam da u svojoj dobi imam odeću za svaku priliku, a ako mi treba nešto posebno, imam odeću od 1992. godine', rekla je Sara.

Bila je među 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov, pod vođstvom marke odeće Wool &. Izazov je napravljen kako bi učesnicima pokazao kako nošenje samo jednog odevnog predmeta svakodnevno menja navike trošenja, smanjuje pranje veša i pomaže u spasavanju naše planete.

Učesnici su smeli da operu i suše haljinu preko noći, ali ako su bili budni, očekivalo se da će je nositi. Svako ko je završio izazov, osvojio bi vaučer od 100 dolara, kojim su mogli da kupe novu haljinu Sara je svoju haljinu svaki dan kombinovala na drugačiji način. Nosila ju je u svim prilikama, čak i na planinarenje sa svojom porodicom. Uz to je i svoje odevne kombinacije svakodnevno objavljivala na Instagramu i shvatila istinu o društvenim mrežama i modi.

"Zbog ovog izazova osetila sam neverovatni pritisak na društvenim mrežama. Bitno mi je da ljudi znaju da te fotografije nisu prava slika mene. Moj život nije uvek tako sređen i miran kako se prikazuje na društvenim mrežama', objasnila je.

Međutim, ceo izazov ostavio je pozitivan utisak na nju. "Haljina je bila udobna i sasvim uobičajena. Uživala sam da je stilizujem, iako su mi ponekad nedostajale pantalone. Bilo je toliko lako ujutru obući uvek istu stvar. Uštedela sam vreme i svoje živce. Izazov me naterao na razmišljanje o tome koliko odeće završi na odlagalištu otpada, koliko se vode koristi za proizvodnju pamuka i kako zapravo ne znamo da li je i odeća koju kupujemo etički izrađena", zaključila je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading