tunel ispod kuće
Foto: Printscreen/tiktok.com/Bexh5

Sa prvim zracima sunca, mnogi od nas kreću u bašte i dvorišta da uživaju i obavljaju baštenske poslove. Dok se pripremaju za predstojeću prolećnu sezonu, mnogi izlaze napolje da bi uredili svoje bašte i uživali na otvorenom.

Tokom ovih aktivnosti često se otkrivaju razne zanimljivosti, ali je jedan par doživeo posebno iznenađenje radeći u svom dvorištu. 

Kopajući, naišli su na veliku, debelu betonsku ploču. Odlučili su da je pomere da vide šta je ispod. Njihovo otkriće je bilo spektakularno - ispod ploče se nalazio tajni tunel koji je vodio do skloništa! Ali iznenađenjima nije bio kraj. Beks je otkrila kako su ona i njen partner ušli u staro sklonište i pronašli zamke za pacove, staklene flaše i keramiku. U ovom tajnom skloništu, prema njenim rečima, bilo je mnogo paukova i zarđalih stvari. 

,,Malo smo istražili istoriju i saznali da je to bilo sklonište za sve lokalne majke i decu. Nekoliko meštana nam je reklo da je tamo nekoliko godina pre nego smo se mi doselili. Nalazilo se ispod stabla, prekriveno debelom pločom. Izlazi na kraj ulice, ali taj deo je zatvoren. Jedini ulaz i izlaz je iz našeg vrta.'' ističe ona 

Sklonište je bilo ispod drveta, pokriveno debelom daskom, sa izlazom na kraju ulice koji je sada zatvoren. Jedini ulaz i izlaz bili su iz njihove bašte.

@bexh5 Finding an Air raid shelter in our garden. Part 3 - The video tour. We added the lights to save carrying torches. 😊#airraidshelters #wartime #history #england #coolplaces #fyp ♬ Good Times - Bruno Boe

Ovo otkriće privuklo je veliku pažnju fotografa koji su želeli da dokumentuju tajni prostor. Komšije su predložile da se prostor pretvori u igraonicu, društveni prostor ili smeštaj za iznajmljivanje, ali par za sada ne planira promene.

Beks je rekla da je to neverovatan deo lokalne istorije i da zato ne žele da menjaju prostor. Njihovi pratioci na TikTok-u bili su oduševljeni otkrićem i odlukom vlasnika da ništa ne menjaju. Bilo je čak i komentara koji su ukazivali na to da bi znao gde da traži bezbedno skrovište ako zatreba. 

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading