stjuardesa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada zapitali zašto stjuardese drže ruke iza leđa kada dočekuju putnike u avionu? Odgovor je veoma interesantan.

Iako stjuardese, pre svega, prati reputacija da su veoma lepe i izuzetno ljubazne, malo ko zna kolika je odgovornost na njihovim leđima. I dok vam oni deluju nasmejani i opušteni sa rukama iza leđa i osmehom na licu kada uđete u avion, oni zapravo tada rade veoma važnu stvar.

Pre leta stjuardese uvek koriste ovu pozu, a razlog je veoma važan ali i izuzetno zanimljiv. Oni, naime, obavljaju zadatak u kojem ne sme biti grešaka – broje putnike.

U njihovim rukama je mali brojač kojim prebrojavaju sve putnike koji su ušli u avion tako da se njihov broj poklapa sa onim u dokumentaciji aviona.

U nekim slučajevima, ovaj broj može pomoći stjuardesi koliku težinu avion nosi i da li je potrebno pomeriti teret u trupu aviona da bi se postigla ravnoteža ili čak i sami putnici (u slučaju malog aviona) .

Međutim, zašto to kriju od putnika? Razlog za to je vrlo jednostavan, osoblje aviona ne želi da uznemirava putnike i skreće pažnju na sebe. Brightside.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading