fleke
Foto: Shutterstock/Foto: shutterstock.com

Specijalista za čišćenje Rozen Delčev iz Fantastic Services-a je nabavila svoj alat i trikove, i spremna je za predstojeće uskršnje proslave.

„Upijte što je više moguće čokolade, tako što ćete mrlju obrisati čistom, belom krpom ili papirnim ubrusom“, napisala je ona.

"Ne trljajte mrlju, jer to može da je gurne dublje u tkaninu." Umesto toga, stručnjak se odlučio za kombinaciju sapuna za sudove ili deterdženta za veš sa toplom vodom.

„Radite od spoljnih ivica mrlje ka centru koristeći čistu krpu ili sunđer umočenu u rastvor za čišćenje, ponavljajte dok se mrlja potpuno ne ukloni.

"Nakon što uglavnom uklonite mrlju, navlažite čistu krpu vodom i obrišite ostatak rastvora čistom krpom." Mrlje od crvenog vina, koje je bilo jednako teško ukloniti kao i čokoladu, lako su otklonjene zahvaljujući sledećem triku u njenom rukavu.

"Obrišite mrlju čistom krpom da biste upili višak tečnosti. Obavezno pomešajte rastvor jednakih delova vode i belog sirćeta", rekla je ona.

„Nastavite sa nežnim tapkanjem mrlje rastvorom čistom krpom. Nakon toga, isperite vodom i osušite.“

Rastvor sirćeta i vode je takođe bio dobar za voćne sokove i soseve. Za uklanjanje sosa od paradajza, sosa od jabuke i deserta, okrenula se klasičnoj kombinaciji sapuna/deterdženta za suđe i tople vode.

Pazeći na jela sa sosom od brusnice, imala je amonijak pri ruci za slučaj nesreće, piše the sun. 

,,Obrišite mrlju čistom krpom da upije višak tečnosti. Obavezno pomešajte rastvor jednakih delova vode i belog sirćeta. Uklonite višak sosa i obrišite mrlju. Pomešajte rastvor vode i amonijaka, ovog puta. Utapkajte mrlju sa njim, a zatim isperite i osušite", poručila je ona.

Pol O’Rajli, stručnjak za tapaciranje u ScS-u, veruje da je najbolji savet za uklanjanje mrlja da uvek budete spremni i brzi.

"Razumemo da postoje određeni periodi tokom godine kada se povećava verovatnoća pojave mrlja - posebno tokom sezonskih praznika kada postoji povećano uzbuđenje među decom, odraslima i kućnim ljubimcima", napisao je on.

„Najbolji način da se pripremite za ovu neizbežnost je da budete sigurni da imate najbolje proizvode za čišćenje pri ruci, kao i upijajuću kuhinjsku rolnu.

„Na kraju, uverite se da su sve mrlje ili tragovi odmah tretirani na ispravan način, kako biste izbegli nenamerno pogoršanje mrlje. Pobrinite se da uklonite višak što je pre moguće i uvek obrišite i ne trljajte!“

BONUS VIDEO 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading