MERAKLIJE DO SPASA U 92. MINUTU Radnički se provukao na Malti, sa remijem nazad za Niš
Foto: ALO/Marko Metlaš

Daleko od toga da je bilo sjajno, ali moglo je da bude i mnogo gore. Fudbaleri Radničkog iz Niša nisu zablistali na evropskoj premijeri ove sezone, ali ako je za utehu bar su se spasili poraza na Malti.

Izabranici Tomislava Sivića vraćaju se za Srbiju sa povoljnim rezultatom, povoljnim svakako jer je do 92. minuta pisalo na semaforu 2:1 za domaći sastav.

Delovalo je da neće biti problema za Nišlije jer je u 28. minutu Nikola Štulić sjajno pogodio na asistenciju Jovanovića. To je trebalo da bude vetar u leđa "meraklijama" da sa još jednim golom reše sve dileme pred revanš, ali...

Šansi gotovo da nije bilo na obe strane, igralo se prilično tvrdo, a onda za pet minuta stiže hladan tuš. Maksuel je u dva navrata iskoristio greške odbrane gostiju, prvo pogodio iz igre u 56. pa posle i sa penala u 61. minutu.

Mlađović se pretplatio na penala ove sezone jer mu je ovo bio treći skrivljeni na samo dva meča. Dva je napravio protiv Partizana.

Da oko 100 navijača Radničkog koji su bili prisutni na Malti ode kući koliko, toliko podignute glave pobrinuo se Senegalac Gaku koji je u 92. minutu bio najspretniji u kaznenom prostoru i postavio konačan rezultat.

Revanš se igra za sedam dana na "Čairu".

GZIRA - RADNIČKI NIŠ 2:2 (0:1)

Maksuel u 56. minutu i 61. minutu (penal) za Gziru - Štulić u 28. minutu I Gaku u 92. minutu za Radnički 

Stadion: Sentenari (Malta), Sudija: Ferenc Karako (Mađarska)

GZIRA: Radelić-Žarkov – Skeri, Menc, Tabone, Muskat – Korea Duarte, Marselo Dijas, Ćosić – Samuraj, Riaskos, Džeferson.

RADNIČKI NIŠ: Drobnjak – Aksentijević, Savić, Tolordava, Mlađović (od 65. Gakou) – Pejović, Arsić, Marjanović (od 65. Mesarović) – Jovanović (od 65. Jovanović), Štulić (od 74. -), Petrov.

KRAJ!

90+2. minut - GOOOOL! Gaku! Senegalac uspeva da pogodi posle gužve u šesnaestercu domaćih i donese izjednačenje!

90. minut - Još pet minuta nadoknade.

72. minut - Pauza za osveženje fudbalera obe ekipe.

69. minut - Probao je Petrov da poravna rezultat, ali je njegov udarac iz teške pozicije išao pravo u golmana Radelića koji brani.

64. minut - Arsić je probao iz velike udaljenosti direktno iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola.

61. minut - GOOOL! Maksuel siguran sa bele tačke! Gzira za samo pet minuta dolazi do potpunog preokreta!

60. minut - PENAL ZA GZIRU! Malđović je loše intervenisao i srušio Maksuela. Dobio je i žuti karton. Domaći imaju šansu za preokret.

56. minut - GOOL! Maksuel izjednačuje i donosi poravnjanje. Prva prava šansa za Maltežane i odmah pogodak.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom delu igre.

44. minut - Žuti karton za Milana Savića nakon oštrog starta.

28. minut - GOOOL! Štulić! Odlično je probio po desnom boku Petrov i centrirao, a napadač Radničkog zakucava loptu u mrežu! Lep pogodak za vođstvo srpskog tima!

24. minut - Kratak predah za fudbalere kako bi se osvežili. Velika je vrućina na Malti, pa je i igračima jako teško da se snalaze u ovakvim uslovima.

15. minut - Za sada bez pravih prilika na obe strane. Radnički je taj koji diktira tempo utakmice, ali bez šanse da se ugrozi gol koji čuva Radelić.

19.00 - Utakmica je počela!

18.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije između Gzire i Radničkog iz Niša. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa Malte.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading