ČELNICI KLUBA IZ MILANA POSETILI FK MILJAKOVAC Italijani oduševljeni srpskim klubom
FK Miljakovac

Gosti iz Italije prijatno su bili iznenađeni načinom funkcionisanja i organizacijom FK Miljakovac, a celodnevni sastanci rezultiraće bliskom saradnjom dva kluba u budućnosti.

Miljakovac su posetili osnivač Brere Alesandro Aleoti, generalni direktor Leonardo Aleoti i direktor akademije Frančesko Aleoti.

Brera je osnovana 2000. godine u Milanu i trenutno nastupa u “Prima Kategoriji”, sedmom rangu takmičenja, od ukupno 10. Klub poseduje zavidnu akademiju koja radi sa mladim igračima, a nastupa na Areni “Đani Brera”, jednom od najstarijih stadiona, izgrađenom 1807. godine koji ima kapacitet blizu 30.000 mesta. Ovaj stadion je ujedno i simbol grada Milana, kao i jedan od glavnih primera arhitekture neoklasicizma.

Generalni direktor Brere Leonardo Aleoti nije krio oduševljenje zbog sklapanja novog sportskog prijateljstva i istakao da je impresioniran načinom rada FK Miljakovac.

- Uvek je zadovoljstvo susresti se sa ljudima i klubovima koji su na istoj misiji kao i mi, iz ma koje zemlje da dolaze. Udaljenost ne treba da bude prepreka da se amaterski klubovi povezuju na više nivoa, i ovaj susret je dokaz toga. Zahvaljujemo se još jednom Jovanu Simiću i FK Miljakovac na gostoprimstvu i na svemu što rade za bolji fudbal. Svi igrači kluba i ljudi bliski klubu “žive” fudbal na način na koji to treba raditi, i prijatno smo iznenađeni nivoom organizacije FK Miljakovac. Radujemo se budućoj saradnji i jedva čekamo da nam se putevi opet ukrste - rekao je Aleoti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading