Nikola Karaklajić, Dejan Milovanović
FK Proleter Novi Sad
Nikola Karaklajić, Dejan Milovanović

FK Proleter Novi Sad

Nikola Karaklajić, Dejan Milovanović, Foto: FK Proleter Novi Sad

Mladi vezista Petar Karaklajić je odličnim i kvalitetnim igrama skrenuo pažnju i naših, ali i klubova iz inostranstva. Od nekoliko ponuda uprava kluba na čelu sa Amirom Bislimijem je, uz veliku pomoć i posredovanje agenta bivšeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića, odlučila da prihvati ponudu višestrukog šampiona Grčke, AEK-a iz Atine

– Nismo mogli da odbijemo AEK, ponuda je istorijska - zadovoljno će sportski direktor Amir Bislimi.

Pominju se velike cifre.

– Kao i u ostalim klubovima finansijske stvari su poslovna tajna. Dovoljno je reći da je istorijski. Otvorili smo novo fudbalsko tržište. Karaklajić je stavio paraf vernosti na 5 godina – odgovorio je Bislimi.

Karaklajić nije bio iznenađen epilogom.

– Trud, igre u dresu Proletera višestruko se isplatile. Imao sam saznanja da sam u dosta utakmica bio praćen od emisara nekoliko klubova. Moje je bilo da pružam najbolje partije, a ljudima koji su brinuli o karijeri da nađu pravu sredinu. Šta reći. AEK je veliko fudbalsko ime ne samo u Grčkoj već i u Evropskim razmerama. Biće mi velika čast i obaveza da ponesem dres i već u narednom prvenstvu opravdam uloženo. Želeo bi ovim putem da se zahvalim čelnicima Proletera, stručnom štabu i igračima na nezaboravno provedenom vremenu, evidentnom napretku u karijeri koje je krunisano odlaskom. Klubu koji će mi ostati u srcu želim puno uspeha u predstojećem prvenstvu – na pravi način se oprostio Petar Karaklajić.

Za četu sa Slane bare prelazni rok, što se odlazaka i dolazaka, još je u toku. Blizu izlaznih vrata nalazi se talentovani univerzalac Aleksa Pejić (21), a ponude su stigle za još nekoliko igrača među kojima su i one za iskusnog golmana Nikolu Petrića koji je u prethodnom prvenstvu bio najstandardniji a po ocenama i najkorisniji u redovima mlađeg novosadskog superligaša.

PROČITAJTE JOŠ: