TRENER KADETKINJA SUSPENDOVAN, SLEDI MU OTKAZ Ovo se ističe u saopštenju SPD Radnički iz Kragujevca
Foto: KSS

Da podsetimo danas je u javnost izašla informacija o nemilom događaju na utakmici petog kola Triglav ženske kadetske lige Srbije, odigranoj 27. novembra u Smederevskoj Palanci, kada su mlade Kragujevčanke igrale protiv tamošnje ekipe Sistem 2000. Kako se potvrđuje i u saopštenju dugogodišnji trener mlađih kategorija Branko Zečević, je po završetku utakmice u prisustvu saigračica tima fizički i verbalno nasrnuo na jednu košarkašicu.

- SPD Radnički je veliki protivnik svake vrste nasilja i posebno prema deci. Trudimo se da deci koja treniraju u klubovima Radničkog, pružimo najbolje uslove za njihov rad i razvoj. Ovo što se desilo strogo osuđujem. Zečević je suspendovan, a po isteku roka biće mu uručeno i rešenje o raskidu Ugovora o radu. Sva deca koja treniraju u Radničkom treba da znaju da mogu da se oslone na nas i da smo tu da im pružimo svaku vrstu podrške i pomoći. Ovo je signal da pojačamo obuku svih trenera i trudićemo se da se ovo više nikad ne ponovi – istakao je Bratislav Uraković,direktor SPD Radnički.

Ipak, čini se da je prošlo prilično od dana kada se ovo dogodilo, do trenutka, kada je Radnički, 8. decembra reagovao, a sada to dospelo u javnost. Naime, roditelji su to prijavili 7. decembra, a Radnički je reagovao dan kasnije. Čudno je i da nijedna od igračica nikoga nije obavestila o slučaju i nije stala u odbranu drugarice.

Reagovao je i Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca. Prema informaciji iz Gradske uprave razgobvarao je sa majkom devojčice i uverio je da će grad Кragujevac učiniti sve da se nasilje nad decom nikada ne ponovi.

TRENER KADETKINJA SUSPENDOVAN, SLEDI MU OTKAZ Ovo se ističe u saopštenju SPD Radnički iz Kragujevca

Foto: Grad Kragujevac

 

 

Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu organizovala je sastanak sa roditeljima i decom iz celog tima. Uz prisustvo stručnog lica Damnjanović je obavila razgovor sa svom decom i održala predavanje o nultoj toleranciji na sve oblike nasilja prema deci i mladima. Posebno je istakla potrebu da mladi imaju više razumevanja i tolernacije, da pružaju podršku jedni drugima i da ne ćute ili trpe bilo kakvo nasilje.

Kako kažu u lokalnoj samoupravi, u saradnji sa Školskom upravom, rukovdstvo Sportskog privrednog društva Radnički upoznato je sa svim preventivnim programima, protokolima i procedurama, tako da će SPD Radnički pristupiti izradi sopstvene procedure.

Takođe, ističe se da će Grad Кragujevac uputiti inicijativu Ministarstvu omladine i sporta za izradu posebnih protokola o sportu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading