ZANIMA ME SAMO SRBIJA Aleksej Pokuševski silno želi da igra za svoje "orlove", o tome najbolje svedoče njegove reči
Tanjug/Ap

Košarkaši Srbije igraju najvažnije mečeve, posle pobede protiv Grčke čeka ih duel sa Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket, pa Eurobasket, a tamo neće biti Alekseja Pokuševskog (20). Igrač Oklahome nije dobio dozvolu svog NBA kluba i nije na raspolaganju Svetislavu Pešiću, ali se nada da će dobiti poziv u budućnosti.

Koliko želi da igra za "orlove" i da bude deo nacionalnog tima najbolje govore njegove reči. Otkrio je da je odbio ponudu Grčke da promeni državljanstvo i da igra za njihov tim. Zanima ga samo Srbija!

ZANIMA ME SAMO SRBIJA Aleksej Pokuševski silno želi da igra za svoje

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Nudili su mi u Grčkoj, makao sam to odmah, nije to bilo ni pitanje za mene. Ja sam iz Srbije, ponosan sam jako na na to. Želim da igram za Srbiju. Imam dosta godina pred sobom u kojima ću biti u reprezentaciji, nadam se. Da igram za srpsku reprezentaciju sa istorijom kakvu ima je za mene veliko zadovoljstvo i odgovornost - rekao je Pokuševski u podkastu "Alesto".

Pokuševski (213cm, 86kg) je pre odlaska u NBA ligu igrao za Olimpijakos. Bio je deo grčkog velikana i njegov talenat i sjajne fizičke predispozicije primetili su ljudi iz Oklahome. Na draftu 2017. godine napravili su i trejd sa Minesotom kako bi sa 17. pozicije izabrali srpskog igrača i njega vide kao jednog od nosilaca za budućnost tima. Rezultat im u ovom trenutku nije u prvom planu.

Pokuševski je, što se i očekivalo, karijeru u NBA počeo sa dosta oscilacija, pa je tako imao i kratku epizodu u razvojnoj ligi. Tamo se odlično pokazao, pa je brzo vraćen u prvi tim. Prošle sezone proesečno je beležio 7,6 poena, 5,2 skoka i 2,1 asistenciju po utakmici.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading