JOKIĆEV PUT Došao sa 140 kilograma i van forme - Ko kaže da je znao, laže
Foto: AP/AP Photo/Abbie Parr

- Sve počinje sa verom u sebe. Možda je još važnije, sa verom jedni u druge. To je postojalo čitave godine. Sredinom decembra smo zauzeli prvo mesto u Zapadnoj konferenciji i nismo ga ispuštali kroz sve uspone i padove. Pobediti Lejkerse, doći do prvog NBA finala u istoriji franšize i ostvariti prvu "metlu" u istoriji Denvera, to znači mnogo. Pričam u ime čitave franšize i 17 igrača u svlačionici, nismo zadovoljni još uvek. Uživaćemo u trenutku, biće sjajan let kući, ali imamo još dosta posla pred nama - počeo je Meloun.

Nastavio je u istom ritmu.

- Za mene, on nije dokazao ništa. Zašto to kažem? Zato što sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada pokazuje svima da je "stvaran". Da je stvarno ono što radi. Da su MVP titule i triple-dabolovi stvarni. Pokazuje da su svi narativi blesavi. Jokić je sada prošao kroz tri plej-of serije gde beleži tripl-dabl u proseku. Jeste li videli to? Dosta sa blesavim naslovima. Sjajan je igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje.

"DA LI STE VIDELI TO NABIJANJE STATISTIKE?" Jokićev trener brutalno isprozivao sve Nikoline hejtere

Jokićev put nije bio lak.

- Život se svodi na trenutke i treba uživati u njima, ali ponekad se treba osvrnuti na to kako smo došli do ovde. U ovom poslu, strpljenje je reč koja ne dolazi lagano. Vlasnici su imali strpljenje kada smo u trećoj godini ostali bez doigravanja iako smo imali 46 pobeda. Videli su nešto u nama tada. U meni, u Nikoli, u Džamalu, čitavoj ekipi… To je zaista retko. Uvek mislim i smejem se kada se setim njegove prve Letnje lige u Las Vegasu. Imao je preko 135 kilograma, bio je van forme… Mislim se "dobar je igrač". Nemojte da se šalimo, niko nije mogao pretpostaviti da će biti dvostruki uzastopni MVP i da će oboriti rekord Vilta Čemberlejna. Ako vam neko kaže drugačije, znajte da s**e - kazao je Meloun i dodao:

- To govori o njegovoj posvećenosti i shvatanju da mora da radi napornije od drugih kako bi ispunio svoj potencijal. Ono što volim kod njega, to je da se nikad nije promenio. Slava, novac… Ništa ga nije promenilo. To je retkost u ovom poslu. Volim ko je kao čovek, osoba, otac, muž… On je sjajan predstavnik Denvera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading