SRPSKA SNAGA - ZLATO RUSIJE Živorad Marković proslavio bratsku zemlju na Svetskom kupu
Foto: Alo.rs

Živorad Žika Marković, leskovački preduzetnik i sportska legenda, na svetskom IPL kupu u Moskvi u dizanju tegova u disciplini benč pres EQ i RAW, u master kategoriji osvojio je dve zlatne medalje!

Žika je podigao 150 kilograma u EQ, a zatim i 135 kilograma u disciplini RAW. Srpski višestruki državni i evropski šampion je na takmičenju u Moskvi, na kojem je učestvovalo više od 900 takmičara, branio boje Rusije jer je dobio poziv koji se ne odbija.

SRPSKA SNAGA - ZLATO RUSIJE Živorad Marković proslavio bratsku zemlju na Svetskom kupu

Foto: Alo.rs

 

Žika za Alo! objašnjava da se do poslednjeg dana nadao pozivu srpskog selektora da brani boje svoje zemlje, a imao je ponudu da se takmiči i za Švedsku.

- Spremao sam se dugo i odricao sam se mnogih stvari. Kao srpski šampion, očekivao sam poziv našeg selektora, ali... U međuvremenu, kako imam i švedsko državljanstvo, stigao je poziv od njih. Dok sam se još nadao da ću se takmičiti za majku Srbiju, pozvali su me i iz Rusije. Jednostavno su mi objasnili da sam im potreban, a ostalo je već prošlost - rekao je Marković.

Za Vučića kažu da je predsednik svetskog nivoa

SRPSKA SNAGA - ZLATO RUSIJE Živorad Marković proslavio bratsku zemlju na Svetskom kupu

Foto: Alo.rs

 

 

Marković navodi da su ga organizatori takmičenja u Moskvi dočekali kao svog i da su ga oduševili srdačnošću.

- Rekli su mi da smo braća i da mogu u trenerci ruske reprezentacije da razvučem i srpsku zastavu prilikom uručivanja medalja. Njima su puna usta Srbije, ali najviše predsednika Aleksandra Vučića. Za Vučića su rekli da je predsednik svetskog nivoa i da, za razliku od pojedinih političara, on drži datu reč. Istakli su da Srbija takvog lidera nije odavno imala i da će s njim na čelu daleko da dogura.

Žika se dizanjem tegova bavi tri godine i do danas je neprikosnoven u svojoj kategoriji. Pokazao je da je za uspeh dovoljna samo jaka volja i dobar trening. Kaže da se trudi da primerom pokaže i mladima da je sport bolji od ulice. Trenirao je i džudo, juniorski je prvak u boksu...

- Sport je veoma bitan, deca i mladi treba njime da se bave. Uz sport dolazi i obrazovanje, a onda su sva vrata otvorena - poručuje osvajač dva zlata na kupu u Moskvi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading