Leskovačka sportska legenda Živorad Žika Marković osvetlao obraz Srbije osvojivši dve zlatne medalje u dva takmičenja za Rusiju
Foto: privatna arhiva

Samo pet dana kasnije u gradu u Ekatinburgu u Tatarstanu za svoj ruski klub na evroazijskom turniru podigavši preko 150 kilograma u benču, dokazano je da Srbija ima nadarene sportiste o koje se ceo svet otima.

Zahvaljujući sportu, Marković je dobio rusko državljanstvo i uslove za trening kakvi sportisti sanjaju. U Moskvi je Marković ponovio, rezultat nedavnog takmičenja osvojivši zlato u konkurenciji sa preko 1.300 takmičara iz evroazije.

Marković je za Alo rekao da mu takmičenje nije teško palo jer se nedavno takmičio i Srbiji doneo zlato.

- U formi sam i ovo je očekivani rezultat. Priznajem da se u Moskvi osećam kao kod kuće jer su ovde meni dragi ljudi. Tajna uspeha leži u srpkoj snazi, ishrani koja priznajem nije jeftina, ali kada klub stoji iza tebe i zemlja Rusija sve je lakše. Ovde sam stekao prijatelje i sva vrata su mi otvorena zahvaljujući sportu i predsedniku Srbije - rekao je Marković.

Braća koje dele dobro i loše

Po osvajanju zlatne medalje odmah su me sačelale tv ekipe. Njima su, iskren da budem bila puna usta našeg presednika i stalno su ponavljali da smo braća koja dele dobro i loše - istakao je Marković

Prema njegovim navodima, po prvi put se takmičio za novi klub iz Tatarstana i prosto je oduševljen organizacijom, a pogotovo gostoprimstvom. 

- Po mene je u Moskvu došao predsednik kluba i vozio me u Ekatinburg. Dočekali su me kao sultana, to se treba doživeti. Samo mleko od ptice mi nisu dali. Ono što je meni ostalo upečatljivo je ta količina nafte koju izvlače iz zemlje. Rekli su mi da za Srbiju nema zime, jer smo uz njih i naš predsednik ih nikada nije slagao. Tako motivisan sam prosto pokidao, a oni su se više radovali, pogotovo kada sam na postolju razvio rusku zastavu, nego ja. A sad se spremam za svetsko i nadam se da ću odbraniti titulu - rekao je Marković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading