ĐOKOVIĆ NE IDE NA OLIMPIJSKE IGRE?! Novak će igrati na drugom turniru, već je objavljen spisak učesnika!
EPA-EFE/NEIL HALL

 

Srbin na spisku za turnir u Kanadi.

Izgleda da našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića nećemo gledati ovog leta na Olimpijskim igrama. Iako je postojala mogućnost da će Nole zaigrati u glavnom gradu Japana i pokušati da dođe do prvog zlatnog odličja u karijeri, za tako nešto će i on, ali i čitava nacija morati da sačeka leto 2024. godine.

Sam Novak je izjavio da su šanse 50:50, ali se ovog četvrtka situacija očigledno razjasnila. Naime, organizatori mastersa u Torontu objavili su spisak učesnika, a na njemu je i ime prvog nosioca Novaka Đokovića.

 

 

Taj turnir se igra od 7. do 15. avgusta tako da je nemoguće da Nole odigra Olimpijske igre (turnir se završava 1. avgusta), onda "skokne" do Toronta, pa do Sinsinatija i onda 30. avgusta zaigra na US openu gde će se boriti za rekordni 21. grend slem u karijeri.

Naravno, moguće je da će Novak odustati od recimo učešća na Sinsinatiju, ali je sasvim jasno da će se prijaviti za US open. Dakle, ukoliko odluči da učestvuje i u Toronu i na Olimpijskim igrama, Srbina očekuje paklen avgust, gotovo bez dana odmora. 

Sada se još čeka Novakova konačna odluka, ali nada da će se pojaviti u Tokiju je sve manja.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
I.

15.07.2021 10:26

Finale na OI se igra 1. avgusta, tako da teoretski ima šanse da Novak to odigra pa ode u Kanadu. Taj spisak nije 100% tačan. Na njemu je i Naomi Osaka, a ona je najavila da igra OI. Možda je Novak na spisku, ali ako bi došao do završnice OI, otkazao bi Kanadu.

Nevena

15.07.2021 11:45

Žalosno, Novak Đoković ne " može " da učestvuje na Olimpijadi u Kini? - Smatram da odluka nije Novakova, već ljudi iz TENISKE SENKE, koji vladaju SVETOM. Kada je Novak i učestvovao na Olimpijskim igrama bilo mu je zabranjeno da osvoji medalju!? Toliko o tome. Veliki gubitak za Srbiju i kvalitet tenisa na Olimpijadi. Tužno🙏♥️🍀.