PROCURIO JE I RAZLOG Veliki skandal u Kanadi, teniser izbačen sa mastersa
EPA

Totalni haos u Torontu, neposredno pred start masters turnira. Italijanski teniser Lorenco Museti udaljen je sa turnira zbog kršenja protokola o zaštiti od koronavirusa.

Zdravstveni organi u Kanadi dali su zeleno svetlo za održavanje turnira uprkos porastu broja zaraženih u toj zemlji, ali su jasno poručili da "svako ko napusti kontrolisani prostor i prekrši kovid protokol, neće moći da nastavi sa takmičenjem".

Kako javljaju tamošnji mediji, Museti i njegov trener su otišli do obližnjeg restorana kako bi uzeli hranu. Taj restoran je od hotela sa strogo kontrolisanim uslovima bio udaljen svega 70 metara.

Razlog što su to uradili je što kreditna kartica Musetija nije funkcionisala, pa hrana nije mogla da im bude isporučena.

Da sve bude bizarnije, i Museti i njegov trener su vakcinisani.

- Ostali smo dva dana u sobi između kontrola i davanja testova, bez mogućnosti da izađemo. I oba smo vakcinisani. Onda su nam rekli da moramo da budemo 14 dana u karantinu ili da napustimo zemlju. I sutra direktno idemo za Sinsinati. Nema potrebe da kažem koliko smo razočarani - izjavio je Musetijev trener Simone Tartarini.

Musetija je u kvalifikacijama zamenio Maks Parsel.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading