Marija Veljović i Koko Gauf
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Amerikanka je završila meč, pa je na konferenciji za medije najviše pričala o tom detalju, tačnije novinari su je uglavnom za to pitali.

- Postala sam frustrirana kada sam shvatila da se krše pravila. Zato se igrači često ljute na sudije, jer ih jedan pušta da čekaju duže, drugi kažnjava. Smatram da pravila moraju da budu striktnija i da se poštuju, bez obzira na situaciju. Možda je trebalo ranije da reagujem, ali ne žalim zbog načina na koji sam pričala sa sudijom. Gledala sam snimak toga dok sam bila u kadi sa ledom. Ponekad zbog emocija zaboravite šta ste rekli, ali bih ja ponovila njoj isto ono što sam rekla i tada - rekla je Koko koja se i prošle godine svađala sa Marijanom, doduše na Rolan Garosu.

"RASPALA" SE PRED NOVINARIMA Marija nije mogla da govori od suza, najavila povlačenje?

Nastavila je u isotm ritmu.

- Nikada nisam igrala meč u kom je bilo ovoliko razgovora sa sudijom. Bila sam strpljiva sve vreme, ona je često prilazila i nešto pričala, još od prvog seta, ja sam ćutala. Onda je i publika primetila da odugovlači. Na njenom servisu sam to i prihvatala, bila sa mfina, moj tim mi je rekao da je trebalo ranije da reagujem. Onda je došao momenat gde je počela da odugovlači i na moje servise i problem je bio taj što je sudija izgovarala rezultat nekoliko sekundi po završetku poena, pa je izgledalo kao da ja serviram abnormalno brzo, što nije istina. Počelo je da me nervira, posebno zato što poeni nisu bili predugi, kada se to dogodi, sudije obično malo sačekaju. Tako da sam bila srećna kada je dobila upozorenje za prekoračenje vremena.

Smatra da je morala ranije da reaguje.

- Slažem se sa mojim timom, možda je trebalo da prebacim pritisak na sudiju ranije, ali sam igrala tako dobro u drugom setu i nisam htela da radim nešto što bi moglo loše da utiče na mene. U trećem sam sačekala malo, razmislila i shvatila da sve to predugo traje i da moram da kažem nešto. Rekla bih da je pritisak delovao, jer je dobila upozorenja posle toga. Smatram da suđenje mora da bude jednako za sve, bez obzira na to ko igra. Bila je jedna situacija posle dugog gema u prvog setu kada je ona sela na stolicu iako to nije dozvoljeno, rekla sam sudiji to, ali mi je odgovorila da je gem bio dug. Ne znam šta sam ja rekla, ali smatram da to nema nikakve veze. Izdržljivost je deo tenisa, zato ja u teretani trčim četiri sata i radim takve vežbe ,da bih bil aspremna na sve ovo - zaključila je Koko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading