Dominik Tim Novak Đoković
EPA/Francis Malasig
Dominik Tim Novak Đoković

EPA/Francis Malasig

Dominik Tim Novak Đoković, Foto: EPA/Francis Malasig

Novak Đoković je najbolji teniser sveta, ozbiljan kandidat da postane i najtrofejniji u istoriji belog sporta, ali, interesantno, igrači iz samog svetskog vrha ne smatraju ga najvećim rivalom. 

ATP je sproveo anketu među igračima koji su poslednjih godina najdominantniji, ali nijedan od njih nije izdvojio srpskog asa kao najvećeg konkurenta.

Novak je bio iskren i kratko je naveo da je njegov najveći rival - Nadal. Sa Špancem je odigrao najviše duela na ATP Turu, čak 56, od kojih su mnogi bili epski.

Rafael Nadal

EPA/Andy Rain

Rafael Nadal, Foto: EPA/Andy Rain

Nadal, međutim, nije odabrao Đokovića kao najljućeg neprijatelja.

- Verovatno je to Rodžer Federer. Kada sam ja došao u profesionalne vode, on je već bio najbolji na svetu. Išli smo zajedno istim putem svih ovih godina - rekao je Nadal.

I Dominik Tim dao je isti odgovor kao Đoković, izabravši Nadala, dok je Aleksander Zverev rekao da je Austrijanac taj sa kojim uvek vodi najžešće bitke.

- Moj najveći rival je Tim. Protiv njega sam igrao najvažnije mečeve u karijeri - finala na masters turnirima i grend slemovima - naveo je Nemac i poručio da veruje da će ih biti još mnogo u budućnosti.

Danil Medvedev

EPA-EFE/ANDY RAIN

Danil Medvedev, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Mlađa garda izabrala je svoje vršnjake kao najveće konkurente, verovatno i zbog toga što su i kroz juniorske dane odmeravali snage. 

Đoković "dere" sve

Zanimljivo je da Novaka nijedan od četvorice igrača iz teniskog vrha ne smatra najvećim rivalom, uprkos tome što Srbin protiv svih ima pozitivan skor u međusobnim okršajima. Đoković protiv Nadala ima učinak 29:27, a polovinu od ukupnog broja duela odigrali su u finalima - 28, a u mečevima sa Timom vodi 7:5. I mlađa garda osetila je dobro njegovu pravu snagu i moć. Aleksandera Zvereva pobedio je do sada četiri puta, od čega poslednja tri u nizu, dok je Nemac slavio dva puta protiv Đokovića. I protiv Danila Medvedeva Srbin ima pozitivan skor - sastali su se sedam puta, a Novak vodi 4:3.

Danil Medvedev tako je naveo da je Stefanos Cicipas njegov rival broj jedan.

- To je Stefanos jer smo odigrali mnogo teških i neizvesnih mečeva. Upravo ih takvima čine veliki protivnici - istakao je Rus.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: