Rekonstrukcija i adaptacija kluba za stare i Centra za socijalni rad u Grockoj (FOTO)
GO Grocka

– Rok je sedamdeset kalendarskih dana, tako da će objekat korisnicima i zaposlenima biti ponovo dostupan sredinom decembra. Ovaj objekat je useljen 1985. godine, tako da za 36 godina nijednom nije bio renoviran niti je u njega ulagano. Dakle, ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija kluba za penzionere i prostorija Gradskog centra za socijalni rad Grocke.

Ovde je zaposleno sedamnaest socijalnih radnika i ima više od 4.400 korisnika, zbog čega je važno da uslovi budu najbolji mogući. Takođe, oko tri stotine najstarijih sugrađana svaki dan koriste ovaj prostor, zbog čega će biti nabavljen kompletno novi nameštaj, vraćena bilijarska sala i druge društvene igre koje vole – rekla je Nataša Stanisavljević.

Rekonstrukcija i adaptacija kluba za stare i Centra za socijalni rad u Grockoj (FOTO)

GO Grocka

 

Ona je najavila da će se i ostali klubovi za penzionere u ovoj opštini renovirati ili će biti uloženo u inoviranje sadržaja.

– Odgovorno sprovodimo socijalnu politiku, ulažemo u objekte socijalne zaštite zato što nam je važno da korisnici imaju najbolje uslove – navela je Nataša Stanisavljević.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu precizirala je da čitav objekat ima nešto više od šest stotina kvadrata, te da će biti uloženo oko 27 miliona dinara.

Jedan od korisnika Branislav Stanić rekao je da radove stalno obilazi i da jedva čeka da prostor ponovo bude dostupan jer u njemu svaki dan provodi lepo vreme. Šah, domine ili naprosto druženje upotpunjuje dane svih korisnika kluba.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić najavio je da će se nakon rebalansa opštinskog budžeta, koji se očekuje za desetak dana, u sve klubove za stare u mesnim zajednicama uložiti sredstva.

Rekonstrukcija i adaptacija kluba za stare i Centra za socijalni rad u Grockoj (FOTO)

GO Grocka

 

 

Od grada su juče dobili milion dinara za izlete penzionera, a deo novca izdvojiće i opština. Njihov tim sa arhitektom obići će sve klubove kako bi se preciziralo šta je potrebno raditi u njima ili šta je potrebno nabaviti. Grocka ima petnaest prostora namenjenih starijim sugrađanima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading