BUDIMO HUMANI Opština za operaciju izdvojila 50.000 evra, ali je potrebno još: Stefan zaslužuje život bez bola
alo

Mladi Stefan Radovanović (19) iz Smederevske Palanke boluje od Dišenove mišićne distrofije. Bolest je vrlo teška, progresivna, a može da bude i smrtonosna.

Stefan je oboleo kao dvanaestogodišnjak i od tada ne hoda. Godinama se lečio u Italiji i u Slovačkoj, gde su obavljane fizikalne terapije. Međutim, neophodna je operacija, a porodica nije u stanju da finansira njegovo lečenje.

Stefan je otputovao u Bolonju gde bi trebalo da bude operisan u bolnici „Ricoli“.

OTKRIVEN JOJ JE NAJAGRESIVNIJI TUMOR Kristina (15) je bila zdravo i veselo dete, onda su uočene promene

Dobre vesti

Iako je u celoj zemlji hladno, Stefana je ogrejalo sunce, i to zahvaljujući izvanrednom gestu Opštine Smederevska Palanka, koja je za njegovo lečenje izdvojila 50.000 evra. Potrebno je još toliko, a akcija prikupljanja pomoći je još u toku, kako u gradu na Jasenici, tako i posredstvom Humanitarne fondacije „Budi human“.

Opštinska donacija omogućila je da Stefan bude operisan, za šta je neophodno pomenutih 50.000 evra, a za oporavak i boravak na odeljenju intenzivne nege sredstva bi bila prikupljena naknadno.

Kako je za Alo! rekla Valentina Senić iz Informativne službe u opštini Smederevska Palanka, njima se iz Italije, gde su sada, javila Stefanova majka Renata, objasnivši da prvo slede upoznavanje, razgovori i testovi da bi stručnjaci bili detaljno upoznati sa Stefanovim zdravstvenim stanjem, a potom bi bio utvrđen termin operacije kičme.

Dobru vest za porodicu Radovanović na Badnji dan doneo je Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

- Zahvaljujem svim građanima koji su učestvovali u brojnim akcijama i humanitarnim bazarima da bi pomogli Stefanu. Ovim akcijama prikupljeno je oko 10.000 evra. Tu ne smemo da stanemo. Potrebno je još novca za njegovo izlečenje. Budimo svi kao jedan i nastavimo dalje - apeluje Vučen.

OTAC DVOJE DECE SE SVE TEŽE KREĆE Aleksandaru za lečenje potrebno 45.000 evra

Odličan đak

Inače, Stefan je hrabar i dobar mladić, kome treba omogućiti da živi normalan život, bez bolova, i da niže nove uspehe. Jer on je, uprkos svemu, odličan đak Gimnazije u Smederevskoj Palanci.

- Stefane, veruj u svoje snove i znaj da postoje oni koji brinu o tebi i žele ti najbolje - poželeo mu je Vučen.

Mladom Palančaninu su neophodna sredstva za lečenje, operativne zahvate, medicinske aparate i uređaje, specijalističke preglede, rehabilitaciju u banjskim uslovima, fizioterapeutske vežbe i tretman u zemlji i inostranstvu, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, za medikamente i suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj.

On, inače, najviše vremena provodi sa svojim starijim bratom i mlađom sestrom. Vredan je i veseo momak i mašta da uskoro opet prohoda i nadoknadi propušteno.

Kako pomoći

Slanjem SMS poruke: Upišimo 931 i pošaljimo SMS na 3030. Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human931 i pošaljimo SMS na 455. Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823175-47. Uplatom na devizni račun: 160600000082342379. IBAN: RS35160600000082342379. SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj. Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal. Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod. *Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading