SRBIJA IMA DOVOLJNO ENERGENATA Bajatović izjavio da nema razloga za brigu, gas neće poskupeti do 31. maja
Alo

Srbija ima dovoljno gasa i on neće poskupeti do 31. maja, rekao je direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović.

On je za TV Prvu rekao da, kada je reč o energentima, nema razloga za brigu i da država odlično radi svoj posao. Govoreći o tome ko će platiti razliku u ceni, Bajatović je rekao da će deo platiti država, a ostatak „Srbijagas“.

Bajatović je istakao da neće biti ugroženi ni građani ni privreda i naveo da je skladište u Banatskom Dvoru napunjeno i da u njemu ima 120 miliona metara kubnih gasa u našem delu i 165 miliona u ruskom delu. Bajatović je rekao da Srbija, uz supstituciju mazuta, ne bi trebalo da ima problema s gasom do leta.

Kada je reč o ceni gasa od 1. juna, Bajatović je rekao da će biti teško izračunati koji su privredni i finansijski efekti.

- Mi već razmenjujemo dopise sa „Gaspromom“ - rekao je Bajatović, i dodao da će cena biti bar 30 odsto niža od sadašnje na tržištu. Bajatović je ukazao na to da će inflacija ostaviti posledice i po našu i po evropsku privredu. On smatra da će najveći ceh trenutne situacije u Ukrajini platiti Evropa. Bajatović je dodao da je cena nafte trenutno previsoka, ocenivši da bi skok cene nafte na 130 dolara bio kraj svetske ekonomije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading