OBJAVLJENE ANALIZE NAKON TROVANJA DECE NA ZLATIBORU Oglasio se Gradski zavod, rezultati testiranja briseva hrane otkrili jednu stvar
Tanjug

U ispitivanim uzorcima hrane koji su bili dostupni u objektu na Zlatiboru kome su deca iz Borče boravila u toku ekskurzije, nisu izolovani bakterijski agensi kao ni enterotoksini, kažu u Zavodu za javno zdravlje Užice.

- S obzirom da su deca dobila simptome u putu za Beograd i da su sva deca iz Beograda, epidemiološko istraživanje je sproveo Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa ZZJZ Užice - kažu u ovom Zavodu.

Kako su prethodno kazali iz ovog zavoda, uzorkovana je hrana, a uzeti su brisevi radnih površina, escajga, vode.

U međuvremenu su se oglasili i iz uprave restorana "Braća Sekulić" na Zaltiboru, gde su deca ručala pre polaska za Beograd, poslednjeg dana trodnevne ekskurzije.

- Nabavku hrane vršimo od regularnih dobavljača sa odgovarajućom i urednom deklaracijom - rekli su 7. novembra u odgovoru na pitanja uz napomenu da je to utvrđeno i prilikom dolaska svih inspekcija u protekla dva dana.

- Kao i uvek sve je bilo ispravno i u redu - dodali su: - Obroci koji se služe deci jedu svi zaposleni u našem objektu, kao i mi lično. Nismo imali nikakvih tegoba.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje rekli su za "Telegraf" da je tegobe imalo 62 đaka i dva nastavnika, te da su analize pokazale da posredi nije virusna infekcija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading