LEPE VESTI Šestoro srpskih stručnjaka se vratilo iz inostranstva
Foto GIZ

Šestoro srpskih stručnjaka, koji su se usavršavali u inostranstvu, vratilo se u Srbiju kako bi podelili stečeno znanje i veštine, a institucijama gde su oni zaposleni je uručena oprema u vrednosti više od 40.000 evra, u okviru GIZ-ovog Programa "Migracije i dijaspora" .

Reč je o osobama visokih kvalifikacija i menadžerima koji žele da podele svoja znanja, veštine, ideje i svoja iskustva i tako osnaže poslodavce kod kojih se zapošljavaju.

Doktorka veterinarske medicine Ana Vasić, je angažovana u Grupi za medicinsku entomologiju, Instituta za medicinska istraživanja, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerziteta u Beogradu. Kroz navedeni program je Institutu obezbeđena vredna laboratorijska oprema. 

U Srbiju se vratila i kulturološkinja Marija Đorđević koja je angažovana na Filozofskom fakultetu u Beogradu, u Centru za digitalnu istoriju umetnosti.  Đorđevićeva je u Nemačkoj završila doktorske studije i bila zaposlena na Univerzitetu u Hildeshajmu.

 Marko Panić i Bogdan Jovanović vratili su se u Srbiju uz pomoć programa “Migracije i dijaspora”. Obojica rade na Biološkom fakultetu, u Centru za humanu molekularnu genetiku. 

Jedan od povratnika je i Aleksandra Lakić, koja je završila master studije sociologije u Berlinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading