MESTA NI ZA LEK NA ZLATIBORU Noćenje od 150 evra, sobe dupke pune - jedini smeštaj možda u Čajetni i po planisnkim selima
Foto: Promo/TO Zlatibor

Hoteli i apartmani na Zlatiboru su rasprodati, a kuće u Čajetini i selima jedina su šansa da se nađe smeštaj.

NA DIVČIBARAMA SMEŠTAJ SVE SKUPLJI, A MESTA SKORO DA NEMA Gužva kreće u četvrtak i petak, a vlasnici apartmana imaju jedan uslov pri iznajmljivanju

Po punudi - bez konkurencije u okruženju, očekuje se 50.000 gostiju

Ponuda na Zlatiboru učinila je svoje i teško da će ijedna destinacija u regionu za novogodišnje praznike brojem gostiju parirati ovoj planini koja će, potpuno je izvesno, biti puna kao oko i na kojoj slobodnog kreveta više skoro da i nema.

Zlatiborci u najluđoj noći očekuju oko 50.000 ljudi sa strane, od kojih će 40.000 odsesti u hotelima i privatnom smeštaju. Ostatak će doći iz okolnih mesta da najluđu noć provede u nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata ili na koncertima pod otvorenim nebom.

Ko bi na Zlatibor za praznike, a nije uspeo da rezerviše smeštaj, bolje mu je da ne kreće. Ovo poručuje Vladimir Živanović, direktor Turstičke organizacije Zlatibor.

''Sve je rasprodato i šanse da se pronađe slobodan krevet u hotelima i apartmanima su male. Smeštaj se eventualno može naći ako da neko otkaže rezervaciju, a savet za sve koji nisu našli gde će odeseti je da se posredstvom Info centra Turističke organizacije informišu o mogućim „last minute“ ponudama'', kaže on.

Ogromno interesovanje uslovilo je da se trenutno krevet više traži u seoskom turizmu, gde još uvek nije sve rezervisano, i u okolnim selima i Čajetini gde je moguće rentirati velike kuće čiji dnevni najam se, zavisno od veličine, kreće od 150 evra pa naviše.

MESTA NI ZA LEK NA ZLATIBORU Noćenje od 150 evra, sobe dupke pune - jedini smeštaj možda u Čajetni i po planisnkim selima

Opština Čajetina

 

 

I u januaru se na ovoj planini očekuje popunjenost kapaciteta 90 odsto 

''Godinama je praksa da se tokom praznika ovde prvo popuni smeštaj u hotelima, pa je tako bilo i sada. Prosečna cena trodnevnog novogodišnjeg aranžmana iznosila je 36.000 po osobi u hotelima niže kategorije, do 120.000 koliko su koštale tri noći sa svečanom večerom u luksuznim hotelima sa pet zvezdica. Cena zakupa privatnih apartmana je 100 - 150 evra za dve ili tri osobe'', pojašnjava Vladimir Živanović.

Odlične najave, kaže on, su i za ceo januar kada očekuje popunjenost od 90 odsto kapaciteta, s tim da će mnogo zavisiti od snežnih padavina.

Zlatibor će za praznike okupiti i dobro znana estradna imena. Na Kraljevom trgu za doček će pevati „Beogradski sindikat“ i Danica Crnogorčević umesto kojih će tačno u ponoć na binu izaći trubački orkestar Dejana Jevđića. U reprizi dočeka pred publiku će „Leksington bend“ i Indira Radić. Nastupe na Zlatiboru za praznike ugovorili su Svetlana Ražnatović, Nikola Rokvić, Milica Todorović, Seka Aleksić, Šako Polumenta, Bojan Jevtić, Mira Škorić, Ivana Selakov, Adil Maksutović i mnogi drugi...

Tačno u ponoć 31. decembra Zlatibor će ispratiti 2022, ne samo kao uspešnu kalendarsku, nego rekordnu u 129 godina organizovanog turizma, u kojoj će biti „sabrano“ oko 380.000 gostiju i 1.420.000 ostvarenih noćenja. Učinak će za tri odsto biti veći nego 2019. koja je do sada važila za rekordnu.

MESTA NI ZA LEK NA ZLATIBORU Noćenje od 150 evra, sobe dupke pune - jedini smeštaj možda u Čajetni i po planisnkim selima

Miroslav Jeremić

 

Pune i Divčibare

I na Divčibarama gužva. Čak 95 odsto smeštajnih kapaciteta u ovom turističkom mestu na Maljenu, koji su bili planirani za izdavanje za novogodišnje praznike, bilo je rezervisano već krajem novembra, ostali su obezbedili svoje goste ovog meseca, pa se očekuje da će na Divčibarama gužva početi već od četvrtka i petka. 

 

Partite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading