POKUŠAĆU DA JOJ SPASEM NOGE, JEDNA ĆE MORATI DA SE AMPUTIRA Slučaj zlostavljanog labradora u Kikindi zgrozio Srbiju
Foto: Printscreen

Brigu o njoj preuzela je Veterinarska stanica ,,VetArt“ iz Rumenke.

Zbrinjavanje, troškove operacije, lečenje i smeštaj nakon oporavka Dori je obezbedila doktorka veterinarske medicine Mirjana Dubovečak iz Rumenke koja nije imala dilemu da preuzme brigu o mučenom psu. Vetrinarka za ,,Alo!“ otkriva dobre vesti.

-Tri noge ćemo joj previjati i lečiti, kako bi rane zarasle i pokušaćemo da ih spasemo. Jednu nogu moraćemo da amputiramo, jer je u lošem stanju-navodi dokroeka Mirjana Dubovečak koja je bila šokirana mučenjem životinje i stanjem u kojem je labradorka pronađena.

-Šokirala sam se kad sam videla u kakvom stanju je pas i kako je mučen. To je mogla da učini samo devijantna osoba-kaže veterinarka za ,,Alo!“.

Kada se urade svi potrebni testovi o zdravstvenom stanju labradorke, uslediće amputacija jedne noge tokom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

-Psa želim da čipujem na svoje ime-rekla nam je dr Mirjana Dubovečak.

Dora je po svemu sudeći otišla u prave ruke, a human gest zaposlenih u ,,VetArtu“ dokaz je empatije i plemenitosti kako prema životinjama, tako i prema ljudima.

Podsetimo, mučenu ženku labradora pronašla je jedna Kikinđanka na njenoj vikendici, nakon čega je obavestila Udruženje za zaštitu životinja „Vaska” Kikinda, koje je slučaj prijavilo kikindskoj policiji i veterinarskoj inspekciji.

Sve četiri noge najverovatnije su joj bile uvezane žicom i tako je mučena .Jedna noga koja će biti amputirana je u najlošijem stanju i pas na nju ne može da se osloni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Marjana

24.01.2023 18:19

Samo nek se isto vrati zlostavljačima.Veterinarki svaka čast i svako dobro na plemenitosti.

Zoran Kos

25.01.2023 01:46

Tu zivotinju od .kretena .koja muci zivotinje treba hospitalizovati u dusevnoj instituciji jer.to.nije covek.vec divlja zver. Takve kretene treba obezbediti tako.sto.ih.treba staviti.u Ludacku.kosulju mada bi.bilo.humanije zicama kojima je.mucio.tog predivnog labratora. Ako.neko.ima adresu.ili.tel humane doktorke radi donacije za.mucenu.kucu