KRALJICA SRPSKOG TURIZMA Predsednik Vučić oduševljen Vrnjačkom Banjom! Đurović za ALO o velikom projektu koji sledi (FOTO/VIDEO)
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Vrnjačka Banja predstavila se potencijalnim gostima i budućim turistima. Hala 4 po tradiciji bila je mesto turističke ponude Srbije, a najposećeniji štand Vrnjačke Banje. Kraljica srpskih banja, kako je mnogi nazivaju, s pravom nosi ovaj epitet.

Srpska lepotica svake godine privlači sve veći broj turista, a ove godine turistička organizacija obećava niz atrakcija, kako za stare tako i za nove posetioce.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović ispričao je kakva je ponuda u Vrnjačkoj Banji.

- Vrnjačka Banja sa svojim potencijalima dominira na ovom sajmu sa velikim brojem ponuđača i preko 20 hotelijera koji učestvuju na sajmu, tu je vodeća bolnica, kao i atrakcije koje je opština uradila. Ovu godinu dočekali smo sa najvećim Akva parkom u Srbiji na 5 hektara vodenih površina, panoramskim točkom , najdužim tunelom kod Crkvenog brda, sređenim zelenim površinama, novim hotelima koji su otvoreni sa SPA centrima, ali i sa početkom izgradnje gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa najvšim vrhom planine Goč- rekao je Đurović.

Uspeh Vrnjačke Banje pohvalio je javno i predsednik Aleksandar Vučić rekavši da je opravdala svaku investiciju.

Kako se Vrnjačka Banja nalazi i na mapi trase budućeg Moravskog koridora, postaje nezaobilazna stanica za sve turiste koji putuju prema Makedoniji, Grčkoj ,Turskoj i južnim destinacijama, pa će tako turistima od aerodroma “Nikola Tesla” do Vrnjačke Banje biti potrebno sat i po vremena.

Kako je takođe navode, Vrnjačka Banja već dugo ima najbolju ponudu zdravstvenog, rekreativnog ali i manifestacionog turizma razrađenog do te mere da u Vrnjačkoj Banji danas starosna kategorija gostiju ne postoji,od porodičnih ljudi pa do onih mlađijh koji vode drugačiji tempo života sve do najstarijih koji imaju svoje kutke na izvorištima , parkovima i hotelima koji su koncipirani baš po njihovoj meri. Širok je spektar ulaganja u infrastrukturu, ali i manifestacije koje su poslednjih godina dobile na značaju.

I direktor turističke organizacije Ivan Trifunović ističe da se Banja priprema za novi skok i lestvicu više, ali i da ponudu prilagođavaju kako domaćim tako i inostranim gostima.

- Imamo leto puno manifestacija 100 dana u Vrnjačkoj Banji , noseće su Love fest, Karneval kao i Festival filmskog scenaria koji svake godine ugosti preko 300 eminentnih glumaca. Ono što je novitet je da već 16. marta otvaramo sezonu na otvorenom sa Danilom Batom Stojkovićem i njegovim memorijalom, a zatim slede uskršnji i prvomajski program - kazao je Trifunović .

Kako je dodatno napomenuo, važno je spomenuti da će u Vrnjačkoj Banji postojati široka lepeza mogućnosti pronalaska povoljnih aranžmana kroz brojne akcije i rani buking, tako da svaki turista može da pronađe smeštaj u skladu sa svojim mogućnosti.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading