Mapa oluje u Srbiji
Foto: Printscreen/screenshoot/Accuweather

Nova jaka superćelijska oluja stigla je u Sloveniju preko Italije, pa je između 14 i 18 časova izdato crveno upozorenje za zapadnu i centralnu Sloveniju, javlja RTV Slovenija. Sada je stigla i u Hrvatsku, a kako se najavljuje dolazi i u Srbiju. Jako nevreme stiglo je i do zapada Istre.  

Mapa na sajtu vremenskog servisa Accuweather pokazuje gde će prvo doći do nevremena u našoj zemlji.

Mapa oluje u Srbiji

screenshoot/Accuweather

 

Srbija se još nije oporavila od razornog nevremena koje nam je sa zapada stiglo u sredu, a prognoza kaže da je pred nama novi snažan udar. U novom upozorenju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da se danas i sutra popodne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode u zapadnom delu Srbije, dok podaci o vremenu iz Hrvatske, kao i sa meteo radara, govore da se superćelijski oblak već kreće u našem pravcu od Slovenije.  

"Pošto se ovi oblaci kreću velikom brzinom, neće proći mnogo vremena otkad se oblak vizuelno uoči do početka nevremena. Zato je najbolje skloniti se u zatvoren prostor, neku prodavnicu, tržni centar. Automobil nije bezbedno mesto jer smo videli da orkanski vetar vrlo lako obara drveće, otkida delove fasade, a sve to može da ošteti automobil i ugrozi bezbednost onih u njemu", ističe Sovilj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo je hitno upozorenje zbog nevremena koje stiže u Srbiju. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading