Deca na mobilnim telefonima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prateći najnovija tehnološka dostignuća, a uvek u konkurenciji ko će imati bolju i skuplju garderobu, srpska deca koriste aplikacije poput Google Lens-a ili Cam Find-a da slikaju odeću svojih drugara, a zatim nađu koliko košta, sve u nekoliko klikova na ekranu mobilnih telefona.

Kako saznaje Alo!, ova aplikacija je sve popularnija među mladima jer predstavlja brz način da se vidi koliko je ko novca, svog ili, češće, svojih roditelja, potrošio na "autfit".

Trend "koliko vredi tvoj autfit" bio je popularan pre više godina, a na društvenim mrežama su se vrteli nebrojeni snimci gde mladi pričaju koliko stotina ili čak hiljada evra koštaju njihove patike, jakne, torbe i slično.

Sada, to je dovedeno na viši nivo, pa aplikacija može, navodno, da prepozna "lažnjak" ili original u roku od svega nekoliko sekundi.

Stručnjaci su već upozoravali da ovakve veste takmičenja među mladima, koji su najpodložniji marketingu robnih marki, može da bude povod za maltretiranje, ismevanje i druge vidove vršnjačkog nasilja, kako uživo, tako i na društvenim mrežama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading