Svetski dan borbe protiv psorijaze
Foto: Alo/Foto: M.A.Misić

- Želeli smo da na Svetski dan borbe protiv psorijaze još jednom pošaljemo poruku svima onima koji imaju probleme slične našima da je neophodno da potraže pomoć lekara. Ovo nije samo kozmetička bolest, kako se smatralo do pre dve decenije, već je sistemska, psorijaza slabi krvne sudove, srce, utiče na pojavu dijabetesa i niz drugih ozbiljnih oboljenja - rekao je za Alo! Vladimir Kecić, predsednik Udruženja „Pacijenti protiv psorijaze“ (3P).

- U većini slučajeva adekvatnom, komfornom terapijom bolest se može držati pod kontrolom. Svi oni koji ne znaju kome da se jave, kako izgleda terapija, mogu da se obrate putem društvenih mreža našem udruženju i mi ćemo ih posavetovati, uputiti na lekare, podeliti naša iskustva s njima. Ono što je važno jeste da leka ima, samo treba otići kod lekara - kaže Kecić, koji je već deset godina na biološkoj terapiji koja mu je omogućila da živi kao zdrava osoba.

- Ne gubite vreme, ne lutajte, ne nadajte se da će vam pomoći melemi, čudotvorci. Govorim iz svog primera, moji roditelji su plac prodali kako bih se ja lečio „što prirodnije“ nekakvim melemima, a tek mi je zaista pomogla terapija koju sam dobio od svog lekara i danas bolest držim pod kontrolom - rekao je Kecić.

U svetu se s ovom sistemskom bolešću nosi 125 miliona ljudi, a u našoj zemlji skoro 150.000 ljudi boluje od psorijaze - hroničnog kožnog oboljenja, koje nije prenosivo, a manifestuje se pojavom malih crvenih mrlja ili tačkica na koži.

BONUS VIDEO 

@alo_portal U kakvim ste odnosima sa svojim komšijama i imate li poverenja u njih? #alo #alodnevnenovine #alonovine #komsije #fypシ #foryou #fyp #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading