Srbin u Kaliforniji otvorio radnju
Foto: Printscreen/Youtube Printscreen/Dragaan Rakonjac

Za Srbe koji žive u Kaliforniji, biznis kojim se Dušan bavi već 15 godina nije novost. Posle dve radnje sa domaćom robom u San Hozeu, otvorio je i treću u Alhambri, koja pripada Los Anđelesu, a u koju naši ljudi redovno svrate, posebno posle odlaska u Crkvu Sveti Sava.

Upravo je tako u losanđeleskom Čajnataunu nikao market gde se može kupiti sva naša roba, i ne samo srpska nego nekadašnja jugoslovenska.

Od svega pomalo ima baš za svakoga, ne samo srpske nego i bosanske i hrvatske robe, ali i bugarske i rumunske jer ih tamo, kao i Srba, ima dosta a željni su đakonija iz zavičaja.

Dušan kaže da kod njega ima svega - i kiselog kupusa i mesa, salame, kora za pitu, naših sireva, kajmaka, džemova, pića, sokova... A pošto ima i drugih željnih Evropljana, Dušan drži i mađarsku hranu, italijansku pršutu, svakojake rakije, vina i piva pa mu svraćaju Evropljani iz svih zemalja Starog kontinenta.

- Imam i zamrznute bureke, ćevape, lepinje, torte iz Srbije - nabraja biznismen koji već 15 godina ima razrađen posao u kojem se na nostalgiji odlično zarađuje!

 

 

- Često sam dolazio ovde u našu Crkvu Sveti Sava u Los Anđelesu i tako sam odlučio da otvorim prodavnicu! Ima robe za sve Evropljane, ne samo za Srbe - veli Dušan kojem dolaze i Grci i Francuzi.

Kaže i da mu je sva roba sveža, nema ničeg bajatog jer se rafovi popunjavaju svakog četvrtka.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading