MOTIV NIJE BILA PLJAČKA? Stvari oca Predtaga razbacane svuda po kući, policija sumnja na jednu stvar!
Foto: Youtube/Printscreen

Ocu Predragu Popoviću pre dva dana (3. marta) je obijen crkveni stan u Velikoj Plani, u vreme dok je on služio Liturgiju u crkvi Crkva Svetih apostola Vartolomeja i Varnave koja se nalazi na par desetina metara od parohijske zgrade.

Po završetku Liturgije otac je narodu pristiglom sa svih strana, a koji se okupio u crkvenoj sali, besedio upravo o tome da čovek ne treba da se vezuje za ovozemaljske stvari, kad su u jednom momentu došla njegova deca, uznemirena, i rekla da im je stan obijen.

Upravo kako je i propovedao, otac je mirno prihvatio vest i kroz šalu prokomentarisao:

- Neka im na korist bude ako su nešto našli, mogli su da zovu da dođem i ja, da skuvamo kafu, pa da zajedno tražimo, a ne da obija i razvaljuje prozor - rekao je Popović, a onda nastavio svoje predavanje, kratko napomenuvši svojoj supruzi da ne ulaze u stan i da obaveste policiju.

Po završetku predavanja, kako to inače i čini, otac se zadržao u razgovoru sa narodom, potpisivao je svoju knjigu i fotografisao se sa onima koji su došli iz drugih mesta.

Kada je nakon svega toga otišao do stana i policija započela uviđaj, video je šta se desilo. Prema njegovim rečima, iz stana ništa nije ukradeno, osim jednog srebrnog prstena sa utisnutim krstom i džepnog sata, uspomene od njegovog dede.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu oca Predraga Popovića, policija nezvanično sumnja da motiv obijanja nije bila pljačka, već neki vid zastrašivanja, a na ovo navodi činjenica da je u stanu bilo stvari koje imaju neku vrednost, a nisu uzete, ali su zato stvari razbacane po celom stanu, kao da je time pokušano da se izvrši neka vrsta pritiska na njega i njegovu porodicu.

- Ovo malo iskušenje nije uspelo da nas pomete u radosti nedeljne Liturgije… Hristos Vaskrse! - prokomentarisao je otac Peđa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading