HEROJ SA KOŠARA SAŠA RADOJEVIĆ "Srbi na Kosovu imaju manja prava sada nego pod turskom okupacijom"
Foto: Youtube/Printscreen

Zastavnik prve klase Saša Radojević, koji je tada bio zamenik komandira karaule Košare, navodi da je ta generacija vojnika koja je sprečila kopneni napad na SRJ bila na pravoj strani istorije.

- Sa 19 godina sam primio dužnost zamenika komandira granične kraule Košare po završetku srednje vojne škole. Dakle, i vojnici su bili tih godina, to je ta generacija vojnika koja je dobila bitku za Košare i sprečili kopneni napad za SRJ. Svi koji smo učestvovali u odbrani od NATO agresije imamo patriotski kod da branimo nešto što vam, ne samo po Međunarodnom javnom pravu i Ustavu pripada, već i po nebeskim pravima. Bili smo na pravoj strani, branili smo nešto što smo morali da odbranimo - izjavio je Radojević.

HEROJ SA KOŠARA SAŠA RADOJEVIĆ

Printscreen

 

On je spomenuo spremnost jugoslovenske vojske, pa je rekao da tamo gde nema vojske, srpski narod je obespravljen, aludirajući na situaciju na Kosovu.

- Kada je reč o vojsci Jugoslavije, ona uopšte nije bila iznenađena napadom, a pogotovo graničari na karauli Košare. I pogotovo ako se uzme u obzir da smo uspešno završili zadatak, svoju funkcionalnu nadležnost i ustavnu obavezu. Ali ne samo to, naša vojska je otišla korak dalje, te je uspela da odbrani i Međunarodno javno pravo koje je tada bilo napadnuto i ranjeno. Pogledajte i danas, tamo gde nema naše vojske, narod je obespravljen. Posebno je obespravljen na mojoj rodnoj Metohiji - rekao je Radojević, i dodao:

- Narod nema ni osnovna ljudska i elementarna prava. Nemaju čak ni ona prava koja su Srbi imali pod okupacijom Turske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Milena

12.04.2023 22:37

Danas nije lako Srbima na KiM, ali nisu sami imaju predsednika koji se bori za njih

Ana

12.04.2023 22:40

Бранили су и одбранили оно што је наше, а ми сада настављамо! Промениће се и то понашање њихово, треба времена и стрпљења.

Loren

12.04.2023 22:42

Tuzno,ali zivimo u nadi da ce se naci resenje i da ce nas narod ziveti u miru na KiM.