Marko Đurić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/x

Konferencija pod nazivom “Molitva za mir, stabilnost i pravdu” predstavlja inicijativu ambasadora Marka Đurića, a ima za cilj da američkoj javnosti i srpskoj dijaspori u SAD skrene pažnju na zabrinjavajuću eskalaciju nasilja, političku i policijsku represiju i kršenje osnovnih ljudskih prava sa kojima se Srbi na Kosovu svakodnevno suočavaju.

“Prvi put u istoriji, Srbija na američkom tlu organizuje konferenciju posvećenu našem najvažnijem nacionalnom pitanju. Ona je odraz i svedok ozbiljnosti, posvećenosti i rešenosti našeg najvišeg državnog rukovodstva, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da u Americi odjekne srpski glas, da se predstave stavovi Srbije, i da se i američka i svetska javnost upoznaju sa iminentnom opasnošću od etničkog čišćenja Srba sa našeg vekovnog ognjišta, kao i svakodnevnom borbom za goli život i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pod represivnim režimom Albina Kurtija”, izjavio je ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić.

Pored ambasadora Đurića koji će otvoriti Konferenciju, kao glavni govornici obratiće se i episkop istočno-američki Irinej, direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon, ugledni predstavnik naše dijaspore Branko Terzić, kao i poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić.

"Posebni gosti Konferencije jesu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije koji će na specijalnim, tematskim panel diskusijama govoriti o stvarnom stanju ljudskih prava, institucionalnim problemima, humanitarnim pitanjima, kao i sveopštem značaju očuvanja srpskog nasleđa, kulture i tradicije u našoj južnoj pokrajini", piše na kraju saopštenja Ambasade Srbije u Vašingtonu.

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU PROKOPA ZA ALO! Verujem da ćemo sa komšijama iz Bugarske sve rešiti! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #fyp #prokop #viral #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading