UMRO BLIZAK ČOVEK KADRIJA VESELJIJA Suđenje krvnicima iz OVK odloženo do januara
Foto: EPA/EPA-EFE/Koen van Weel / POOL

Kako se navodi odlaganje je tražila odbrana Kadrija Veseljija zbog nedavne smrti svog člana Endrjua Stronga, a panel je odobrio taj zahtev i otkazao sva ovosedmična ročišta, preneo je Tanjug.

Suđenje će se nastaviti nakon zimske pauze 15. januara 2024. godine.

Četvorica bivših lidera terorističke OVK optuženi su za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i ubistva. Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini.

Oni se u pritvorskoj jedinici u Hagu nalaze od novembra 2020. godine, a suđenje im je počelo početkom ove godine.

Teroristička OVK je tokom 1998. i 1999. izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Vladimir Đukanović “U RINGU” Najviše me pogodi kad mi kažu da sam lopov! Celu emisiju “U RINGU” sa Vladimirom Đukanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #uringu #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading