PREDSEDNIK SRBIJE SVETOG NIKOLU ZBOG BROJNIH OBAVEZA ČESTO OBELEŽAVA RADNO: Vučić slavi krsnu slavu sa rudarima!
Tanjug/Jadranka Ilić

- Zamolio sam rudare Kolubare da sada iskopavaju 75.000 tona dnevno novih otkopa, da od Nove godine skidamo 20.000 tona sa deponije odnosno odlagališta da bismo imali koliko god je moguće, jer nećemo imati nijednog trenutka punu snagu zbog nižeg kvaliteta uglja, da manjom količinom kvalitetnijeg uglja iz Drmna prebacujemo 3.000 tona za Obrenovac da bismo ga mešali sa manje kvalitetnim ugljem.

Vučić je skrenuo pažnju da je veoma komplikovana i teška situacija, kao u filmu „Savršena oluja“, koja se sada dešava u energetskom sektoru u svetu, kao i u našoj zemlji. Poručio je građanima da restrikcija struje neće biti, ali da zato za njega i za sve druge iz tog sistema više nema ni slava, ni Nove godine, Božića i drugih praznika, da bi građani mogli da imaju dovoljno energenata i tople stanove.

- Na neke ljude sam ljut, jer nisu obezbedili da ugalj ne bude toliko vlažan i mokar - naveo je on za TV Pink i istakao da pre svega misli, kako je rekao, na „generalnog direktora (EPS-a), ali i na sve druge u sistemu“.

Predsednik Srbije krsnu slavu najčešće proslavlja radno, te je tako 2017. godine zbog državničkih obaveza Svetog Nikolu proslavio u Rusiji gde se toga dana sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je slavu obeležio u Crkvi Petra i Pavla koja je pri Moskovskoj patrijaršiji, a Vladika Antonije (Pantelić) služio je slavsku liturgiju i poklonio mu ikonu Svetog Nikole. Liturgiji su prisustvovali i ministri Aleksandar Vulin i Nenad Popović.

Predsednik Srbije je 2018. godine Nikoljdan, takođe, proveo radno, u Briselu. Tada je u pauzi između brojnih susreta s evropskim zvaničnicima u srpskoj pravoslavnoj svetinji zapalio sveću. Reč je o parohiji Svetog Save.

Posle posete crkvi, Vučić je na radni ručak doneo posne pite kako bi poslužio sve prisutne. Posebno je zahvalio Ljiljani Jeftović iz Misije Srbije pri EU koja je napravila te posne pite, kojima je on poslužio kolege sa Zapadnog Balkana. Kroz šalu je prokomentarisao da se svima više svidela pita sa pečurkama, a njemu pita sa krompirom.

- Svima se sve svidelo - rekao je Vučić, i dodao da je sve to deo naše tradicije.

S bratom i sinom poranio u crkvu

Predsednik Vučić je prošle godine slavu obeležio u Srbiji. On je rano ujutru, kao i svaki domaćin koji slavi ovog sveca, poranio i sa muškim delom familije doneo slavski kolač u crkvu. Šef države je sa bratom Andrejem i starijim sinom Danilom bio u Crkvi Svetog Marka u Beogradu. On je tada na svom Instagram nalogu podelio fotografiju iz crkve i u ime porodice Vučić svim vernicima čestitao Nikoljdan.

„Srećna slava svima koji slave Svetog Nikolu. Sve najbolje vam žele Vučići“, napisao je tada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Teodora

19.12.2021 18:26

Predsedniku su gradjani uvek na prvom mestu.

Una

20.12.2021 08:25

Vucic je posvecen covek kome su preci poslovi od svega ostalog, pa vi onda recite da se on ne trudi!