ŽELIM DA DOPRINESEM POBEDAMA SRBIJE Intervju nedelje sa proslavljenim košarkašem
Foto: Printscreen/Youtube

„Moj motiv za ulazak u politiku je bila želja da se stavim na raspolaganje i doprinesem svojim radom i iskustvom daljem razvoju naše prelepe Srbije. Svaki uspeh i svaku pobedu Srbije doživljavam kao ličnu i želja mi je da tim pobedama mogu bar malo da doprinesem“, poručio je na početku razgovora za Alo! proslavljeni košarkaš Marko Kešelj, koji na listi za parlamentarne izbore zauzima visoku 13. poziciju.

ŽELIM DA DOPRINESEM POBEDAMA SRBIJE Intervju nedelje sa proslavljenim košarkašem

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

- Kada sam pružio podršku Srpskoj naprednoj stranci, nisam mislio da ću se naći na listi, ali sam veoma počastvovan da se moje ime našlo među imenima kao što su Danica Grujičić, Jelena Begović, Stojan Radenović i mnogim drugi koji čine listu za predstojeće izbore.  

Da li vas možemo videti na mestu narodnog poslanika ili možda na poziciji ministra sporta?

- Mislim da je nezahvalno licitirati mestima i pozicijama. Kao što sam rekao, moj ulazak u politiku nije vezan za funkcije i pozicije, već je to velika želja da radom postignem rezultate tamo gde najviše mogu da doprinesem.  

Zašto je vaša podrška otišla Aleksandru Vučiću i SNS-u? 

- Za prethodnih deset godina postignuti su vidljivi rezultati, kao što su izgradnja puteva, bolnica, pruga, jačanje ekonomije i vojske. Tu su i velika ulaganja u sport, izgradnja sportskih objekata, ulaganje kako u nacionalne saveze i klubove tako i u individualne sportove. Danas sportisti znaju da je država stabilna i da je uz njih da im pruži podršku, a i mladi znaju da će imati dobre uslove i podršku u ostvarivanju svojih ciljeva.  

Sećate li se prvog susreta s Vučićem, kakav je utisak ostavio na vas? 

- Sećam se da smo se sreli na otvaranju hotela na Divčibarama, na mene je ostavio utisak velikog radnika koji je i pored brojnih obaveza imao vremena da dođe i podrži jedan tako dobar projekat gde su sportisti odlučili da svoj kapital ulože u Srbiju. 

Kako ocenjujete njegov rad? 

- Njegov rad ocenjuje narod na izborima, a kao što možete da vidite, ta podrška je sve veća iz godine u godinu. 

Mnoge vaše kolege iz sveta sporta su na listama za izbore, kako to komentarišete? 

- Apsolutno podržavam, mislim da uspešni ljudi iz svih oblasti treba da se uključe u politički život. Naravno, nije moguće da svi imaju iste stavove, ali je poželjno da se za svoja politička uverenja bore, kao što se bore i na sportskim terenima, pristojno i fer, a narod je taj koji će na izborima reći kojoj listi daje svoje poverenje.  

Da li ste aktivni u kampanji, razgovarate li s građanima i šta vam oni kažu? 

- Trudim se da budem što aktivniji. Od večeri kada su se davali potpisi podrške pa do skupa u Merošini i preko svih aktivnosti kojima sam do sada prisustvovao, svuda se videla velika podrška i energija kod ljudi. Mislim da je ljudima stalo da Srbija bude zemlja pobednika. Kao što je u sportu bila nebrojeno puta, da tako bude i u ekonomiji, zdravstvu, nauci i u svim ostalim sferama života.

 Očekujete li pobedu na izborima i kom rezultatu se nadate?

- Očekujem pobedu, a nadam se pristojnoj i fer kampanji. Uveren sam da će narod na izborima znati da prepozna rezultate iz prethodnih godina i da će svoje poverenje dati ljudima koji Srbiju vode u nove pobede.  

 

Šapić ima velike šanse

Kandidat za gradonačelnika Beograda je Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista, kako ocenjujete njegove šanse?

ŽELIM DA DOPRINESEM POBEDAMA SRBIJE Intervju nedelje sa proslavljenim košarkašem

Promo/Miodrag Todorović

 

 

- Bio je jedan od najboljih vaterpolista koje je naša zemlja imala, i kao što sam već rekao, i u politici je zadržao sportske manire. Svojim neistomišljenicima ne upućuje teške reči ni prizemne udarce, trudom i radom dolazi do postignutih rezultata, verujem da ima velike šanse da dobije poverenje Beograđana.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading