"Moja predsednica je Osmani"; "Nije, nego je Vučić"
Tanjug

Ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala rekla je na sednici SB UN posvećenoj Kosovu da ona ima svoju predsednicu i da je to Vjosa Osmani.

Prethodno je prethodno šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao da je Aleksandar Vučić i njen predsednik i da treba da ima poštovanje kada govori o predsedniku svoje zemlje, prenosi RTV.

"Gervala je predstavljala samo sebe, a ne nezavisnu priznatu zemlju, članicu UN i tako će i ostati, jer njihov razlog i motivacija nije da dobiju nezavisnost, već kako da naprave veliku Albaniju, a ne nezavisno tzv. Kosovo", poručio je Selaković.

Predstavnici Kosova, inače, su na sednicama Saveta bezbednosti predstavljeni imenom i prezimenom i to piše i na pločici koja stoji ispred njih, jer Kosovo nije član Ujedinjenih nacija. Ispred članova SB, kao i ispred predstavnika Srbije, uvek stoji pločica sa nazivom države.

Gervala je na sednici optužila Selakovića da pokušava da falsifikuje činjenice i stvori utisak da je srpska manjina ugrožena na Kosovu, preneo je Tanjug.

Ona je pomenula i švajcarskog tužioca Dika Martija koji je pripremio izveštaj o zločinima za koje je optužio Albance sa Kosova i podsetila da su se pojavile informacije o tome da su navodno srpske obaveštajne službe pripremale njegovo ubistvo. Istovremeno je iznela optužbe i tvrdnje da je srpske obaveštajne službe imaju "dugu tradiciju u ubijanju političkih aktera i protivnika".

Gervala je takođe navela da su Srbi na Kosovu zaštićeni najmodernijim ustavom koji im daje, kako je rekla, "izuzetna prava učešća na svakom nivou institucija".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading