VULIN O "HRIŠĆANSKOJ LJUBAVI" USTAŠA Kakva crkva, takav joj narod i sveci!
Foto: Printscreen

- Ako su srpska deca u Jastrebarskom i Sisku bila u sirotištu, a ne u logoru, onda nam Biskupska konferencija Hrvatske duguje odgovor na pitanje ko je hiljade srpske dece učinio siročadima. Od crkve koja je vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca proglasila blaženim i zamalo svecem i ne može se očekivati da dopusti da među svecima ima mesta za poklanu srpsku decu jastrebarsku i sisačku. Ako na nebu ima mesta za ustaškog vikara Stepinca, ne može biti mesta i za decu koju su ustaše poklale - izjavio je Aleksandar Vulin.

 

 

- Kada je NDH formirana, crkva u Hrvata se oglasila pozivom na poslušnost poglavniku, a sledeći put se oglasila tek kada je razbijena SFRJ, opet pozivom na vernost poglavniku. Biskupi u Hrvata ne veruju u Boga, to je njihovo pravo da nose krst i ne veruju u Hrista i da žive i rade oslobođeni hrišćanskog učenja o istini i žrtvi. Svako ima svoje mučenike, Biskupska konferencija fra sotonu Majstorovića, a SPC zaklanu decu jastrebaraku i sisačku. Kakva crkva, takve i svetinje, kakav narod takva mu i crkva i sveci - kazao je ministar.

 

 

U sramnom pismu biskupa upućenom patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, navodi se da su logori Nezavisne Države Hrvatske za decu u Jastrebarskom i Sisku bili prihvatilišta u kojima su deca lečena, hranjena i gde su imali svaku vrstu pomoći.

Kako se dalje ističe, katoličke časne sestre "s ljubavlju su obavljale svoje časno delo hrišćanske ljubavi".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Bata

26.07.2022 09:24

Ustaše svakog dana pokazuju koliko se nisko može pasti. Za njihovu mentalnu bolest nema leka.