SRPSKA LEVICA: Predsedniku Aleksandru Vučiću mora se pružiti konstruktivna podrška u iznalaženju najboljeg rešenja
Foto: Printscreen

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Srpska levica zahteva od svih aktera na političkoj sceni Srbije odgovornost i svest o potrebi očuvanja nacionalnih interesa da stave iznad stranačkih zađevica i ideoloških razlika.

Nalazimo se u situaciji kada je nužno izdržati sve pritiske, u prvi plan svih aktivnosti staviti odbranu elementarnih prava Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije i trpe svakodnevne pretnje, ugrožavanje života i imovine.

U ovom trenutku kada se od Srbije očekuje konkretan odgovor, ambijent u društvu mora biti usklađen u odbrani vitalnih interesa. Nema mesta za politizaciju i problem KiM ne sme da se zloupotrebljava za strančarenje i prikupljanje jeftinih političkih poena u delu domaće i međunarodne javnosti.

Destabilizacija ili nejedinstvo u Srbiji u pružanju jedinstvenog odgovora na predloženi plan rešavanja pitanja južne srpske pokrajine odražava se na našu pregovaračku poziciju i utire put priznanju nezavisnosti Kosova.

Srpska levica odlučno zastupa stav da se predsedniku Aleksandru Vučiću mora pružiti konstruktivna podrška u iznalaženju najboljeg rešenja. Ne smemo i nemamo više vremena da proigramo mogućnost da u direktnim pregovorima izdejstvujemo realni maksimum.

Ne postoji u svetu niko ko će umesto nas boriti se izboriti da se na Kosovu i Metohiji obezbede prava za Srbe i da se onemogući sticanje punog pravnog subjektiviteta samoproglašenih institucija u Prištini. Bojkotovanje učešća u razgovorima ili pasivni otpor legitimno izabranim organima države Srbije u ovom momentu je kapitulanstvo pred secesijom - poručio je Milojičić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja

22.01.2023 11:21

Bravo,zar ne vidite da je vreme da se svi ujedinimo i da pomognemo nasem predsedniku da odbrani srpstvo i Srbiju.Zivela Srbija.