Humana akcija Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije : Saborci uručili pomoć Zlatku
Foto: Alo

 

Članovi Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije organizovali su akciju i pomogli svom saborcu, jednom od heroja bitke na Košarama, Zlatku Milovanoviću, koji je živeo u teškim uslovima. Susret u Progaru, naselju kod Surčina, bio je dirljiv, a Slobodan Radmilović, veteran Vojne policije, za Alo! prenosi utiske:

- Zlatko je bio za vreme NATO agresije zajedno sa nama na Košarama. Sve vreme je bio tamo, kao vojnik po ugovoru. Ja sam organizovao akciju da mu se pomogne, obezbedili smo belu tehniku i sve drugo što jedno domaćinstvo treba da ima. Zlatko i porodica žive u prilično teškim i, slobodno mogu reći, tužnim uslovima. On je bolestan, žena je slabo pokretna, dete ne može da funkcioniše bez pomoći roditelja, kuća trošna... Da vam budem najiskreniji, ja sam prilično star, ali nisam u životu video da neko živi teže nego ta porodica.
Humana akcija Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije : Saborci uručili pomoć Zlatku

undefined

 

 

Kako kaže naš sagovornik, drago mu je da su uneli malo vedrine u dom porodice junaka s Košara.
- Kad sam u udruženju pokazao fotografije kako ljudi žive, svi su odmah podigli ruku da se pomogne i momentalno smo se organizovali. Kada smo došli bili su svi kod kuće: Zlatko, supruga, sin i ćerka. Da ste samo videli njihovo oduševljenje i njihov osmeh na licu... Ne zna se ko je bio srećniji, mi ili oni. Nije pala jedna suza, nego sto njih. Evo, da vam kažem, prvi sam ja zaplakao, onda moj ratni drug Zlaja, kako zovemo Zlatka. 

Humana akcija Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije : Saborci uručili pomoć Zlatku

undefined

 

 

Kako priča Slobodan, Zlatko je pravi, autentični borac sa Košara:
- On je stvarno učestvovao u bitkama, u krvavim bitkama, a znam neke koji su dobili pomoć iako, ovo odgovorno tvrdim, nisu bili ni blizu karaule Košare. Ja životom garantujem za ovog čoveka da je tamo bio sve vreme, da je bio jedan od najboljih boraca i da je bio spreman i da položi život za otadžbinu. 

Smem li da raspalim po teroristima...


Ispričao nam je Slobodan i jednu anegdotu vezanu za Zlatka i Košare:
- Zlatko je dužio puškomitraljez i on je na Košarama među prvima, zajedno sa mnom i mojim saborcima, stigao na ispomoć direktno na prvu liniju i dobio je položaj na levom krilu karaule. Jednom je preko uređaja za komunikaciju rekao: "Au, evo ih na jedno 20-25 metara ispred mene, ima ih mnogo. Kako da se ponašam?" Pitao je, razumeli ste, da li mogu ja da raspalim i da mi njih zaustavimo. Normalno, rezultat je bio koban po onu drugu stranu. Ušli su u zasedu i nisu baš dobro prošli. Mi na sreću nismo znali koliko ima fašista i bandita sa one druge strane. Da smo znali, ne znam da li bismo skupili snage da ih sačekamo. A mi smo ih sačekali onako kako dolikuje da vojska sačeka teroriste. I ako nas neko pozove i danas i sutra, odazvaćemo se 100 odsto. To je kad smo se videli i Zlaja potvrdio, kaže: "Nisam baš dobro zdrav, ali ako otadžbina zove, računajte na još jednoga više".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading