PAJTIĆ NI DA PISNE O SILOVANJU! Sramno ćutanje nekadašnjeg predsednika DS
Foto: Youtube/Printscreen

Iako je od ovog skandala prošlo skoro nedelju dana, Bojan Pajtić i dalje ćuti i ne osuđuje seksualno zlostavljanje žena. Poprilično čudno za nekog ko se predstavlja kao liberalni, prozapadni političar.

Zbog toga su novinari portala 24sedam stupili u kontakt sa bivšim predsednikom DS-a i pokušali da dobiju, barem formalnu, osudu seksualnog zlostavljanja 21-godišnje devojke.

Ipak, Pajtiću su očigledno prijateljstvo i saradnja s Egićem bitniji, te je odbio da osudi silovanje, objavili su juče mediji. Razlog za to je verovatno što bliski odnosi Pajtića i Egića traju više od deceniju. Naime, Egić je baš za vreme režima DS-a, čiji je bio istaknuti član, obavljao vrlo važne funkcije u Novom Sadu.

PAJTIĆ NI DA PISNE O SILOVANJU! Sramno ćutanje nekadašnjeg predsednika DS

Aleksandar Marković - Foto: D. Briza

 

Narodni poslanik Aleksandar Marković prokomentarisao je za Alo! ćutanje Bojana Pajtića.

- Krajnje licemerje na delu. Kada treba da se oglasi o nečemu što mu ne ide u prilog, tada ćuti kao zaliven, ali je zato prvi kada treba da laje i vodi hajku protiv Aleksandra Vučića ili nekoga iz Srpske napredne stranke - rekao je on.

Podsetimo, Egić, nekadašnji funkcioner DS-a, optužen je da je na 8. mart silovao devojku iz Kule koja je došla u Novi Sad da traži stan za iznajmljivanje i zbog toga mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako su mediji pisali, devojka koju je Egić navodno silovao ispričala je u policiji da se s njim upoznala preko Fejsbuka te da ju je on 8. marta pozvao na piće. Devojka koja je optužila Egića za silovanje radi kao manekenka i foto-model za jednu srpsku modeling agenciju, ali nije dovoljno zarađivala od tog posla te je htela da nađe redovan izvor prihoda i stan kako bi se preselila u Novi Sad.

Egić joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao jer kao bivši političar i biznismen ima dosta veza u Novom Sadu, a između ostalog, radi i za jednu agenciju koja pruža konsultantske usluge, odnosno organizuje „kurseve za poslovno obrazovanje i razvoj“, što bi trebalo klijentima da olakša muke prilikom pronalaska posla.

On je navodno pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena odveo devojku u svoj stan i navodno zahtevao od nje da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. On ju je navodno potom upotrebom sile na to primorao, a devojka je uspela nakon toga da pobegne iz stana i zatražila je pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Policija je obavestila nadležno javno tužilaštvo o čitavom slučaju, oštećena devojka je obavila ginekološki pregled i prilikom ispitivanja je optužila Egića za silovanje koji je potom uhapšen.

Egićeva karijera cvetala za vreme DS

On je od 2008. do 2013. godine bio direktor Slobodne carinske zone Novi Sad a. d. kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka.

Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS), a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici. Dok je njegov prijatelj i saradnik Bojan Pajtić profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, Egić je bio docent i gostujući profesor na većini privatnih novosadskih fakulteta.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dada

15.03.2023 12:15

Šta Pajtića mešate, nije ni dokazano da je bilo silovanja. Koja pametna i poštena djevojka sama odlazi u stan nepoznatog muškarca. Dajte ljudi sve namještaljka.Sigurno nećete objaviti jel vam ne odgovara , odmah smo protiv ove vlasti. Nemojte nam mozak ispirati.