VOJSKA SRBIJE SPREMNA ZA VELIKI SPEKTAKL Intenzivne pripreme za "Granit 2023"
Foto: Alo/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici traju pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023", koji će, povodom Dana Vojske Srbije, biti održan u subotu 22. aprila 2023. godine.

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova angažovano je u prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Posetioci će moći da vide i najsavremenije naoružanje i vojnu opremu kojom su opremljene jedinice Vojske Srbije, kao i deo sredstava iz razvoja preduzeća domaće odbrambene industrije.

U letačkom delu programa između ostalog nastupiće avioni i helikopteri „MiG-29“, „Orao“, „Lasta“, „Mi-35“, „H-145M“ i „Mi-17“, a biće prikazani i protivvazduhoplovni raketni sistemi „FK-3“ i „Pancir“, protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem PASARS, protivoklopni raketni sistemi „Kornet“, borbena oklopna vozila „Miloš“, „Lazar-3“ i „Hamer“, samohodna top-haubica 155 mm NORA, samohodni višecevni lanser raketa „Oganj“, kao i savremena optoelektronska sredstva.

Osim toga, posetioci će imati priliku da vide defile pripadnika specijalnih jedinica, koji su opremljeni najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

Kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene za sve građane od 9 do 15 časova, a najatraktivniji deo programa počeće u 11 časova.

Ulazak na vojni aerodrom biće omogućen iz tri pravca - glavni ulaz na vojni aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, ulaz u Vazduhoplovni zavod „Moma Stanojlović“, kao i ulaz na aerodrom iz pravca Nove Pazove.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading