UDARNO Bivši funkcioner Demokratske stranke izvođač radova na nebezbednom gradilištu u Novom Sadu (FOTO)
Alo!/M. Š.

Zoran Delić pored toga što je promenio nekoliko partija, Novosađanima je najviše ostao u sećanju kao istaknuti član i bivši potpredsednik GO Demokratske stranke u Novom Sadu.

Novosađani ga takođe pamte po brojnim političkim transferima ali i aferama koje su potresale tadašnju političku scenu u Novom Sadu. Za vreme njegovog mandata u Informatici, ovo javno-komunalno preduzeće je propustilo da tuži 520 ljudi koji su se vodili kao mrtvi, ali se dokazalo da su od tog broja njih 118 živi i zdravi, ali su pronašli način da izbegnu plaćanje svojih obaveza.

Bivši direktor ovog preduzeća Zoran Delić je tada izjavio da ne veruje da su takvi spiskovi postojali i dodao je da sumnja da je bilo ko iz Informatike bio umešan u “prevođenje” živih u mrtve. Budući da je prosečan dug po klijentu tada iznosio oko 200.000 dinara, šteta koja je pričinjena novosadskom budžetu iznosila je oko 23 miliona dinara.

Nakon što je smenjen sa funkcije direktora JKP Informatika 2013. godine, tadašnji predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić našao mu je uhlebljenje na mestu pomoćnika pokrajinskog sekretara za investicije u energetici.

UDARNO Bivši funkcioner Demokratske stranke izvođač radova na nebezbednom gradilištu u Novom Sadu (FOTO)

APR Printscreen

 

Firma Method energy DOO Sremska Kamenica je osnovana 27.10.2016. godine, par meseci nakon što je Demokratska stranka srušena sa vlasti u APV. Pretežna delatnost firme je trgovina električnom energijom, a ogranak firme čiji je takođe zastupnik Zoran Delić se bavi montažom industrijskih mašina i opreme, kao i izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Da podsetimo, stanari ovog dela Limana 1 su u mejlovima u par navrata sugerisali na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Na fotografijama koje smo dobili se vidi unutrašnjost zgrade i stanova u kojima se izlivala voda sa krova. Takođe, samo gradilište deluje poprilično nebezbedno.

Portal NS Uživo je takođe kontaktirao člana MZ Liman Natašu Matijević, koja se nalazi u opoziciji u odnosu na gradsku vlast i koja živi na pomenutoj adresi i koja je izjavila da firma Method energy izvrsno obavlja svoj posao, a da problem stanarima predstavlja gradilište u okviru projekta Čista Srbija. Što se tiče samog curenja, Nataša je izjavila da je normalno da dodje do curenja kada se radi nadogradnja stanova, da se problemi dešavaju, ali da će sve biti sanirano. Takođe, članu MZ Liman Nataši Matijević nije jasno zašto se uvek prvo upire prst u investitora.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading