Suzana Vasiljević
Foto: Alo/Tanjug/Ilustracija

Ovaj veličanstveni događaj najavila je savetnica predsednika Suzana Vasiljević.

Odmah nakon dobrodošlice na srpskom jeziku, za trenutak je cela sala iznenađeno i pomno slušala perfektnu najavu na savršeno tečnom nemačkom jeziku savetnice predsednika Srbije.

Vasiljevićeva je briljirala poznavanjem ovog jezika, što upućenima i nije čudno, obzirom da je najbliža saradnica predsednika Srbije studirala novinarstvo i germanistiku u Berlinu od 1987-1990, a vratila se u Srbiju kada je pao Berlinski zid.

- Poštovani predsedniče Republike Srbije, poštovani predsedniče Vlade Bavarske, uvaženi ministri, Vaša ekselencijo, dame i gospodo, dobrodošli na ceremoniju uručenja odlikovanja - rekla je na tečnom nemačkom jeziku Suzana Vasiljević. Kako je sve ovo zvučalo poslušajte u videu ispod.

Suzana Vasiljević je u Berlinu studirala novinarstvo i germanistiku i filmsku i televizijsku kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Podsetimo, Vučić je posle sastanka sa Markusom Zederom poručio da je važna saradnja sa Bavarskom, čije kompanije u Srbiji zapošljavaju 25.000 ljudi. Predložio je sedam važnih stvari u kojima mogu da sarađuju.

Vučić je Zederu uručio Orden Republike Srbije na lenti i poručio: "Želimo Srbiju u EU, važno da bude jak i dobar partner."

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading