Dinko Gruhonjić
Foto: Printscreen/Printscreen

Vakanjac je na početku poslao poruku da su studenti novosadskih fakulteta protiv govora mržnje te da neće stajati mirno dok se nekažnjeno toleriše govor mržnje i nasilje. On je naveo i nekoliko izjava profesora Gruhonjića, koje su nastale pre konferencije u Dubrovniku, od kojih je izdvojio: “U svakoj generaciji studenata kojoj ja predajem, to je prosto antropološki i biološki normalna stvar, imate jednu manjinu izvanrednih studenata, imate manjinu bitangi i ostalu su mediokriteti”.

Novosadski studenti nisu dobili odgovor od Filozofskog fakulteta povodom izjava govora mržnje profesora Dinka Gruhonjića i bili su primorani da se okupe i dignu svoj glas. Blokada će trajati dok neko ne preuzme odgovornost za fašističke izjave profesora Gruhonjića i dok se neko ne oglasi. Mi kao novosadski studenti smo dobili podršku svih studenata iz Srbije, koji će doći na blokadu i definitivno ćemo istrajati dok se fakultet ne oglasi i ne sankcioniše profesora Dinka Gruhonjića- rekao je Vakanjac za NS Uživo.

Incident na protestu, profesor nasrnuo na više studenata

Tokom današnjeg protesta studenata, koji je organizovan sa ciljem da se stane na put govoru mržnje, diskriminaciji i obrazovnoj destrukciji, a povodom opskurnih izjava vanrednog profesora Dinka Gruhonjića, još jedan profesor je pokazao nedopustivo ponašanje.

Profesor Željko Marković sa odseka za srpski jezik i lingvistiku, fizički je nasrnuo na više studenata.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Predrag

28.03.2024 14:34

Da ima obraza i časti, Gruhonjić bi sam,dao ostavku.Međutim, to se ne može desiti,jer ovaj nesrećnik,ima samo mržnju, prema Srbiji i njenim građanima.