VODENIM TOPOVIMA NA GOLORUKI NAROD U Luksemburgu policija dovela pojačanje iz Belgije zbog protesta (VIDEO)
Tviter/@ProtestNews_EN

 

Više stotina ljudi protestvovalo je u subotu u Luksemburgu protiv mera suzbijanja covida-19 koje se primenjuju, uz velik broj raspoređenih policajaca koji su upotrebili vodeni top i uhvatili desetak učesnika, rekao je novinar agencije France Pressea.

"Ne zakonima koji ubijaju slobodu", "Ne obveznoj vakcini", pisalo je na transparentima okupljenih kojih je bilo petstotinjak po proceni policije i koji su hodali u povorci izvikujući "Sloboda, sloboda, sloboda".

Skup koji su nadletali helikopter i bespilotne letelice, osiguravao je velik broj luksemburških policajaca kojima je stiglo pojačanje iz susedne Belgije, nakon nasilja na sličnom skupu održanom u subotu 4. decembra.

Ovaj put je policija upotrebila vodeni top ne bi li potisnula skupinu okupljenih. Desetak osoba je uhapšeno, objavila je policija.

"Vlada čini pritisak na stanovnike ucenjujući ih društvenim a uskoro i poslovnim životom", rekao je učesnik demonstracija za AFP.

Restriktivne mere su nedavno pooštrene u Luksemburgu, pa je tako obvezna covid propusnica (koja potvrđuje da je njen imatelj vakcinisan ili je prebolio) u sektoru zabave, a ne više samo negativan test.

Usto, potvrda o vakcini ili negativan test ne stariji od 48 sati tražiće se na radnom mestu od 15. januara.

Broj pacijenata na intenzivnoj nezi i zaraženih porastao je u zadnje dve nedelje, gde je cepljeno 78 posto stanovnika starijih od 12 godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading