SPREMITE SE ZA LETOVANJE U Grčku samo sa pasošem, a da li nam treba više para
Alo

Za ulazak u tu zemlju, državljanima Srbije potreban je samo pasoš. Prema rečima grčkog ministra turizma, Vasilisa Kikiljasa, zamenski vaučeri važiće i ove godine, a za nekoliko nedelja bi trebalo da bude doneta odluka o ukidanju rominga za turiste iz Srbije.

Ivana Simić Apostolu rekla je da se u grčkim medijima ističe broj turista iz Srbije koji će ove godine posetiti Grčku, negde oko 900.000 i da je to oko 30 odsto više nego broj turista koji je Grčku posetio prošle godine.

- Grčki ministar ističe da je Srbija prijateljska zemlja, da su turisti iz Srbije uvek dobrodošli. Naglasio je da turisti iz Srbije obično dolaze drumskim saobraćajem, a 2019. godine ostvarili su 7,7 miliona noćenja.

Po broju noćenja su prvi među zemljama regiona - rekla je Simić Apostolu.

Komentarišući odluku o ukidanju rominga za srpske turiste, rekla je da je grčki ministar istakao da je potrebno nekoliko nedelja da se sve stvari usklade kako bi do toga došlo.

OPTIMIZAM U GRČKOJ "Spremni smo za rekordnu turističku sezonu" - Alo.rs

Ali, prema njenim rečima, nije preciziran tačan datum.

Kada je reč o cenama u Grčkoj, rekla je da su poskupljenja u toj zemlji vidna, poskupela je struja, a vidljiva su i poskupljenja u prodavnicama.

- Sigurno je sve skuplje za 20 do 30 centi. Tako da i naši turisti treba da očekuju malo više cene nego prošle godine. Malo skuplje će biti, ali ne na uštrb, lepog vremena i lepog provoda - napomenula je.

Naglasila je da kovid više na sreću nije glavna reč i da je dobra vest da u Grčku može da se uđe samo sa pasošem.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading