VELIKA POLICIJSKA AKCIJA, UHAPŠEN POPULARNI GITARISTA! Neočekivane vesti
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Hrvatski mediji javljaju da se svih osmoro već 17 dana nalaze u pritvoru. Osim Subošića i njegove supruge, uhapšeni su i D. M. i njegova supruga N. M., veterinar L. P. sa suprugom i aktivista za ljudska prava N. K. i njegova supruga.

Subošićevi prijatelji nezvanično su rekli su u šoku zbog hapšenja, te da su oni planirali da usvoje dete iz Afrike, pa su pre nekoliko nedelja otišli po njega.

Kako javljaju zambijski mediji, policija je dobila dojavu da je 6. decembra troje belaca s četvoro dece kongoanskog porekla rezervisalo sobe u jednom pansionu u Kansenšiju u Ndoli. Imigracijski službenici uz pomoć policije pratili su osumnjičene, a narednog dana su ih presreli na aerodromu „Sajmon Mvansa Kapvepve“ i uhapsili svih osmoro, pošto su dokumenta o usvajanju delovala kao falsifikati. Vlasti Zambije s kolegama iz Konga proveravaju autentičnost dokumentacije, potvrdio je šef lokalne policije.

Hrvati su pritvoreni odvojeno u nekoliko policijskih stanica, dok su deca predata ustanovama za socijalnu zaštitu.

Iz hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova rekli su da su svi oni u pritvoru i da još ni za šta nisu optuženi. Subošići i ostali uhapšeni su dobro i imali su nekoliko poseta iz hrvatskog konzulata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading