VATIKAN VODI TAJNU MISIJU U UKRAJINI Papa Franja: "Tokom tih razgovora, nije bilo reči o Crvenkapici"
Foto: EPA/EPA/ ALESSANDRO DI MEO

"Voljan sam da uradim sve što treba da se uradi. Postoji misija koja je u toku, ali nije javna. Kada bude vreme, otkriću je", rekao je papa novinarima tokom povratka iz Mađarske u Italiju, preneo je Rojters.

On je dodao da smatra da se do mira uvek dolazi otvorenim kanalima.

"Nikada nećete dobiti mir ako zatvorite sve kanale. Ovo nije lako. Razgovarao sam sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o Ukrajini i sa mitropolitom Hilarionom, predstavnikom ruske pravoslavne crkve u Budimpešti. Tokom tih razgovora, nije bilo reči o Crvenkapici. Pričali smo o svemu. Svi su zainteresovani da se nađe put do mira", rekao je papa.

Papa, koji je izgledao zdravo tokom putovanja u Mađarsku, govorio je o vremenu dok je bio hospitalizovan krajem marta zbog, kako je tada Vatikan saopštio, bronhitisa.

Rekao je da je osetio jak bol 29. marta u plućima i da je pokušao da zaspi, ali nije mogao.

"Nisam se onesvestio, ali sam imao visoku temperaturu i doktor me je u 3.00 ujutro odmah odveo u bolnicu. Bila je u pitanju jaka i akutna upala donjeg dela pluća. Hvala bogu da mogu da pričam o tome. Telo je dobro reagovalo na lečenje", dodao je papa, koji je izašao iz rimske bolnice 1. aprila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading