SANTOS OSLOBOĐEN UZ KAUCIJU Negira optužbe
Foto: Alo/Shutterstock

"To je lov na veštice", rekao je republikanski član Predstavničkog doma Kongresa SAD u sredu, ubrzo nakon što se pojavio na sudu u Central Ajlipu u Njujorku, kako bi se suočio sa federalnim optužbama, ponavljajući tvrdnju koju je često iznosio bivši predsednik Donald Tramp.

Santos je poručio i da će boriti "protiv lova na veštice" i da se raduje toj borbi u kojoj će se pobrinuti da odbrani "svoje ime". On je pušten uz kauciju od 500.000 dolara i trebalo bi da se pojavi ponovo pred sudom 30. juna. To znači da može da se vrati u Vašington i glasa u Kongresu.

Kao uslov za oslobađanje, pristao je da preda svoj pasoš i da mu se ograniči putovanje. Optužnica od 13 tačaka tereti Santosa (34) za prevaru političkih pristalica korišćenjem donacija za plaćanje ličnih troškova i nezakonitog primanja naknade za nezaposlene dok je bio zaposlen. Optužuje ga i da je Predstavničkom domu davao lažne izjave o svojoj imovini i prihodima.

Čelnici republikanaca u Predstavničkom domu, u kome imaju tesnu većinu od 222 prema 213, rekli su da će sačekati da se pravni proces okonča pre nego što preduzmu dalje mere protiv Santosa, koji se izjasnio da nije kriv.

Santos je rekao da nema nameru da podnese ostavku i da će se kandidovati za reizbor 2024. Predsednik Predstavničkog doma SAD Kevin Makarti rekao je da neće podržati Santosov reizbor, javio je CNN u sredu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading